Gouden Krekels voor BEER en Gritzman

Zondagmiddag zijn op de slotdag van het jaarlijkse jeugdtheaterfestival Tweetakt in Utrecht de Gouden Krekels 2006 uitgereikt...

De prijs voor de indrukwekkendste productie ging naar Meneer Ibrahim en de bloemen van de koran van BEER Muziektheaterproducties, met René Groothof en percussionist Sjahin During.

De twee zetten op een liefdevolle wijze de vriendschap neer tussen een Arabische middenstander en een Joodse jongen, in een Joodse buurt in Parijs. Aike Dirkzwager regisseerde de bewerking van het gelijknamige boek van de Franse schrijver Eric-Emmanuel Schmitt.

Susan Gritzman ontving een Gouden Krekel voor de indrukwekkendste podiumprestatie van 2006, voor haar rol in Alleen voor grote mensen. In dit locatieproject, dat het nieuwe jeugdhuis BonteHond uit Almere uitbracht in coproductie met Golden Palace, zet Gritzman met grotesk en fysiek spel een demonisch en tegelijk buitengewoon komisch kind neer.

De voorstelling zoekt op prikkelende wijze de grens op van waar kinderen wel of niet mee geconfronteerd moeten worden.

De uitreiking van de prijzen, die in 2005 werden ingesteld door de podiumorganisatie VSCD, markeerde tevens de start van de zevende editie van de Jeugdtheaterdagen, waarin meer dan honderd theaters in heel Nederland tot en met 1 april aandacht schenken aan jeugdtheater.

Meer over