Gesel Gods

Hunnen en Romeinen in Space

Rua de Veroveraar is de aanvoerder van de Hunnen. Na tien eeuwen van vrede tussen Hunnen en Romeinen valt hij Aquincum, een provinciale Romeinse planeet, aan. De Romeinse Orbis moet wijken en Aquincum opgeven. De Romeinse keizer moet aanvaarden om dertien jonge patrici¿rs te offeren aan Kerka, de Hunse godin van de chaos. Een van de dertien patrici¿rs overleeft de offergave. Het volk herkent in de beduusde vrouw meteen hun godin Kerka: eindelijk is ze terug! Rua's zoon, Attila, ziet in haar een middel om persoonlijk gewin en succes na te streven. Kerka (eigenlijk heet ze Flavia) laat aanvankelijk betijen.

Op de cover staat dan wel Magin-Gajic als tandem voor dit album, maar eigenlijk is het uitgewerkt naar een idee van Bajram (schepper van UWO = Universal War One), en dat merk je wel aan de space-achtige elementen die aan het verhaal zijn toegevoegd.

De Gesel Gods is een zeer geslaagde, vrije bewerking van de oorlog tussen de Hunnen en de Romeinen en is het zoveelste pareltje in de Blitz/Millennium-collectie. Zeg dat wij het gezegd hebben.

Meer over