Free Sex-filmpje van Franse komiek valt verkeerd bij vrouwen

Een video van de Franse comedian Rémi Gaillard is bij veel vrouwen in het verkeerde keelgat geschoten. In het youtubefilmpje is te zien hoe hij als grap seks simuleert met onwetende vrouwen op straat. De Franse media vindt het filmpje te ver gaan en beschuldigt Gaillard ervan verkrachting te promoten.

Gabriella Codonesu
null Beeld Youtube
Beeld Youtube

Afgelopen vrijdag plaatst Gaillard een video getiteld Free Sex, waarin te zien is hoe hij op straat nietsvermoedende vrouwen besluipt en vervolgens seks met ze simuleert. De video wordt al vlug in meerdere landen opgepikt. In vijf dagen tijd is de video al meer dan vier miljoen keer bekeken en heeft het bijna 84,000 likes binnengesleept.

Gaillard krijgt ook meteen veel kritiek te verduren via social media. Voornamelijk vrouwen kunnen niet lachen om zijn actie. 'Als je dit grappig vindt moet je eens beter naar de vrouwen kijken. Zie je ze lachen? Ik ook niet', zegt een gebruiker op YouTube.

Niet grappig
Eén van de bekendste presentatoren in Frankrijk, Audrey Pulvar, reageert afgelopen zondag op alle commotie rondom het filmpje. Op de landelijke televisie laat ze weten niet gediend te zijn van de video: 'Wat hij doet is karakteristieke verkrachting. Het is walgelijk en niet grappig.' Hij maakt volgens haar misbruik van vrouwen door ze te behandelen als object.

Sophie Legrat van de Franse krant Le Figaro vraagt zich af of de video van Gaillard nog als humor gezien kan worden: 'Het feit is wel dat Gaillard diverse seksuele handelingen simuleert met vrouwen die hier niet om hebben gevraagd.'

Oud-minister van volksgezondheid Roselyne Bachelot gaat nog een stapje verder. Zij zegt dat de video van Gaillard verkrachting verheerlijkt. 'De film is abject. Het is verkrachting en dat is niet te sterk uitgedrukt', laat zij weten.

Facebook
Gaillard heeft inmiddels op zijn Facebookpagina gereageerd op alle kritiek. Hij laat weten dat alle vrouwen in de video hun toestemming hebben gegeven aan Gaillard om de beelden te gebruiken. 'Laat deze vrouwen hun gang gaan en respecteer hun vrijheid en gevoel voor humor. Hebben zij niet ook het recht om een grap uit te halen?', schrijft hij op Facebook.

Gaillard voegt eveneens toe dat hij ook seks simuleert met een mannelijke agent in de video. De Franse media zouden dit volgens hem bewust genegeerd hebben. 'Dat zou hun beschuldigingen teniet doen', stelt hij.

Mediastunts

Rémy Gaillard - wiens naam in het Nederlands 'deugniet' betekent- heeft al vaker de media gehaald met zijn stunts. Gaillard, die woont in de stad Montpellier in het Zuiden van Frankrijk, heeft zijn eigen kanaal op Youtube. Hij claimt zelf de op zeventien na meest populaire comedian op de site te zijn.

In 2002 rende hij het voetbalveld op na de overwinning van de Franse voetbalclub FC Lorient. Hij vierde samen met de spelers dat ze de Franse bekers hadden gewonnen. De media hadden niets door en haalden Gaillard gewoon voor hun camera. Zelfs toenmalig president Jacques Chirac feliciteerde hem met zijn overwinning. Ook in andere sporten -zoals wielrennen, rugby en volleybal - maakte de comedian al ongevraagd als deelnemer zijn opwachting.

Meer over