Frank Provoost winnaar Jip Golsteijnprijs

Frank Provoost (1976) heeft voor een artikel over de vorig jaar plotseling overleden schrijver Thomas Blondeau de Jip Golsteijnprijs gewonnen. Provoost kreeg de prijs, een geldbedrag van tweeënhalfduizend euro en een oorkonde, vanmiddag uitgereikt in Paradiso.

door de redactie
Frank Provoost bracht een winnende ode aan de jong overleden Thomas Blondeau, schrijver van het West-Vlaams Versierhandboek Beeld anp
Frank Provoost bracht een winnende ode aan de jong overleden Thomas Blondeau, schrijver van het West-Vlaams VersierhandboekBeeld anp

Provoost, die hoofdredacteur is van het Leids universiteitsblad Mare, beschrijft in 'Het West-Vlaams Rouwhandboek' zijn samenwerking met redacteur en schrijver Thomas Blondeau, die vorig jaar plotseling op 35-jarige leeftijd overleed.

De Jip Golsteijn Journalistiekprijs is een tweejaarlijkse prijs voor bijzondere journalistieke producties op cultureel gebied. De genomineerden dit jaar waren Nico Dijkshoorn, Robert van Gijssel, Amanda Kuyper, John Schoorl en winnaar Frank.

De prijs is ingesteld na het overlijden van Jip Golsteijn op 22 februari 2002. Hij was van 1968 tot aan zijn dood een van de populairste en productiefste cultuurjournalisten. Hij interviewde duizenden popsterren, schrijvers, acteurs en regisseurs.

Meer over