Forget The World

Nergens eens een knap en aanstekelijk melodietje te bekennen

Bij het eerste nummer, Ten Feet Tall, van het debuutalbum van de Nederlandse dancegigant Afrojack weet je het al. Nick van de Wall gaat ons op Forget The World niet verrassen met avontuurlijke en subtiele dance. Waarom zou hij?

Afrojack is groot geworden in de vrolijke, opwaarts gerichte progressieve house, gericht op 's werelds grootste dansvloeren.

Maar toch, en dat is een tegenvaller, Afrojack maakt het op tracks als Illuminate en Born To Run wel erg bont. Voorspelbare en bombastisch stuiterende climaxen, steeds maar weer die juichvocalen, nergens eens een knap en aanstekelijk melodietje. De synths wapperen, de bassen bonken, hard en plat.

Gunstige uitzondering is de single The Spark, leuk gezongen door Spree Wilson en begeleid door een eigenwijs akoestisch slaggitaartje. En de bijdrage van rapper Snoop Dogg op Dynamite leidt tot een vrolijke, want net even andere noot. Maar de opflakkerende hoop wordt weer de kop ingedrukt door niemand minder dan Sting. Het door hem gezongen Catch Tomorrow is echt niet om aan te horen.

Meer over