Flipperen op een vulkaan

Fuzion Frenzy 2 (voor de Xbox 360) heeft in elk geval een streepje voor op veel van de spelshows die de televisie teisteren: er worden geen liedjes verkracht of dansvloeren stukgetrapt door bekende Nederlanders en Patty Brard....

Peter van Ammelrooy

Fuzion Frenzy bestaat uit veertigplus-minispelletjes met ultrakorte adem, afgestemd op de planetaire locatie waar de deelnemers elkaar in de haren vliegen. Een ijsplaneet biedt allerlei games met ijs; op de lavaplaneet kampen de sporters met hete modderstromen; en op de waterplaneet is water het bindende element. Het doel van elke atleet is zo veel mogelijk punten behalen.

Er zitten een paar leuke uitdagingen tussen. Bij Pinball Battle moet de speler op een wankelend platform reusachtige flipperautomaatkogels ontwijken. In weer een andere game rennen de deelnemers over een draaiende schijf en moeten ze over laserstralen heen springen. In American Gladiator zitten ze opgevouwen in een ballon en moeten ze elkaar van een krimpend speelveld afduwen.

Fuzion Frenzy 2 werd gemaakt door de Japanse ontwikkelaar Hudson, ook verantwoordelijk voor de Mario Party-games van Nintendo. Hoewel de laatste afleveringen gemengde kritieken kregen, heeft Hudson een sterke naam opgebouwd op het terrein van fuifspelletjes.

Het probleem is dat Fuzion Frenzy 2 niet op een duidelijke doelgroep mikt. Voor gezinspartijtjes is de toon vermoedelijk te schel en te ADHD; liefhebbers van sportspellen vinden de aanpak waarschijnlijk weer te kinderachtig. Daarbij komt dat de game het best gespeeld kan worden met het geluid uit: de stemmetjes en de muziek op de geluidsband doen pijn aan het gehoor.

Fuzion Frenzy 2 is het best te genieten met vrienden, pizza’s en een flinke voorraad bier. Wie even zonder gezelschap zit, kan altijd nog onlinetegenstanders opzoeken en zo zijn gamersscore flink opvijzelen bij Xbox Live, de internetspeeltuin van de Xbox 360.

Fuzion Frenzy 2 Beeld
Fuzion Frenzy 2
Meer over