Film

Hommage à Huppert Fraai retrospectief toont de veelzijdigheid van de Franse actrice Isabelle Huppert, die bij de keuze van haar rollen een voorkeur lijkt te hebben voor vrouwen die in verzet komen....

Kicks (Albert ter Heerdt). Mozaïekfilm waarin het multiculturele drama vanuit verschillende perspectieven wordt getoond. Met Marokkaanse jongens die dromen over Idols en Nederlandse yuppen die zich afvragen waarom ze geen allochtonen kennen. (in 35 zalen)

12.08 East of Bucharest (Corneliu Porumboiu). Schrijnende tragikomedie over een talkshow op een lokale Roemeense tv-zender. Daarin wordt teruggekeken op de revolutie van 1989. Was iedereen toen wel zo heldhaftig als nu wordt aangenomen? (in 3 zalen)

The Last King of Scotland (Kevin Macdonald). Boekverfilming waarin de kijker Idi Amin leert kennen door de ogen van een opportunistische Schotse arts. Forest Whitaker is fenomenaal als Amin, die verandert in een psychopaat. Terechte Oscar. (15 zalen)

The Good Shepherd (Robert de Niro). Regisseur Robert de Niro toont met de carrière van Edward Wilson de pionierstijd van de CIA. De inlichtingendienst blijkt vooral uit ambitieuze, wereldvreemde mannen te bestaan. (in 44 zalen) Meer:cinema.nl/aanbevolen

Meer over