Film

Pirates of the Caribbean: At World`s End (Gore Verbinski). Laatste deel in de avonturentrilogie waarin Johnny Depp met slapstickachtige allure de rol van kapitein Jack Sparrow speelt....

Door Jan Pieter Ekker

Daratt (Mahamat-Saleh Haroun). Een wees van zestien krijgt van zijn opa de opdracht de moordenaar van zijn vader te wreken, in een concreet verhaal waarin wraak en verzoening elkaar frontaal treffen. In Venetië bekroond met de Grote Juryprijs. (in Rialto Amsterdam en Filmhuis Den Haag)

The Namesake (Mira Nair). Hoe komt Gogol Ganguli aan zijn naam? Die vraag loopt als een rode draad door The Namesake, een kleurrijk drama over twee generaties Indiase immigranten in Amerika. Uit angst voor onduidelijkheid neemt de regisseur de bioscoopbezoeker stevig bij de hand. (in 6 zalen)

Spider-Man 3 (Sam Raimi). Derde deel van Sam Raimi`s succesvolle reeks Marvel Comic-verfilmingen, met de overrompelende Tobey Maguire in de hoofdrol. Door het budget van 250 miljoen dollar vliegt hij nog beter maar hij blijft het leukst als hij op enkelhoogte een draad spint waardoor zijn tegenstrever van zijn supersonische board kukelt. (in 108 zalen)

Pan`s Labyrinth (Guillermo del Toro). De verschrikkingen van de Spaanse burgeroorlog bezien door de ogen van een onverschrokken, 10-jarig meisje. Zij leest in een boek dat zichzelf schrijft - met inktzwarte en bloedrode letters - en komt terecht in een droomwereld. (in 20 zalen)

The Boss of It All (Lars von Trier). Komedie gesitueerd op een kantoor, waar een ijdele, werkloze acteur wordt ingehuurd om als directeur op te treden. Door meesterprovocateur Lars von Trier zelf omschreven als pretentieloos tussendoortje. (in 5 zalen) Meer:cinema.nl/aanbevolen

Meer over