Film

Irina Palm (Sam Garbarski). Sober portret van oudere vrouw die in een seksclub gaat werken. Marianne Faithfull hoeft die rol niet echt te acteren; wie haar ziet, denkt aan de wilde jaren zestig en hoe ver die al weer weg zijn....

Jesus Camp (Heidi Ewing en Rachel Grady). Goed opgebouwde documentaire over de invloedrijke rol van het geloof in de Verenigde Staten. Kinderen leren op zomerkamp bidden voor hun geaborteerde vriendjes en president George Bush. (in twee zalen)

Zodiac (David Fincher). De maker van Se7en en Fight Club richt zich op een waar gebeurde moordzaak in Amerika die nooit werd opgelost. Niet de moordenaar speelt de hoofdrol, maar de mannen die hem proberen te ontmaskeren. Fincher laat zien hoe hun levens door hun obsessie uit elkaar vallen. Met Jake Gyllenhaal, Robert Downey jr. en Mark Ruffalo. (in 17 zalen)

Pirates of the Caribbean: At World`s End (Gore Verbinski). Laatste deel in de avonturentrilogie waarin Johnny Depp opnieuw met slapstickachtige allure de rol van kapitein Jack Sparrow speelt. De plot is nauwelijks te volgen, maar daar gaat het ook niet om. Wel om actie, humor en romantiek. (in 141 zalen)

Daratt (Mahamat-Saleh Haroun). Een wees van 16 krijgt van zijn opa de opdracht de moordenaar van zijn vader te wreken, in een concreet en overzichtelijk verhaal waarin wraak en verzoening elkaar frontaal treffen. Op het afgelopen festival van Venetië bekroond met de Grote Juryprijs. (in twee zalen) Meer:cinema.nl/aanbevolen

Meer over