Film

Kicks (Albert ter Heerdt). Mozaïekfilm waarin het zogeheten multiculturele drama vanuit verschillende perspectieven wordt getoond. Met Marokkaanse jongens die dromen over Idols en Nederlandse yuppen die zich afvragen waarom ze eigenlijk geen allochtonen kennen....

Door Jan Pieter Ekker

12.08 East of Bucharest (Corneliu Porumboiu). Schrijnende tragikomedie over een talkshow op een lokale Roemeense tv-zender. Daarin wordt teruggekeken op de revolutie van 1989. De brandende vraag: was iedereen toen wel zo heldhaftig? (in 3 zalen)

The Last King of Scotland (Kevin Macdonald). Boekverfilming waarin de kijker Idi Amin leert kennen door de ogen van een opportunistische Schotse arts. Forest Whitaker is fenomenaal als de charismatische Amin, die verandert in een psychopaat. (15 zalen)

The Good Shepherd (Robert de Niro). Regisseur Robert de Niro toont met de carrière van Edward Wilson de pionierstijd van de CIA. (in 44 zalen)

Flandres (Bruno Dumont). Een simpele boerenzoon wordt naar een oorlog gestuurd, in een land dat lijkt op Irak of Afghanistan. Flandres is geen protest tegen de oorlog; maar veeleer een onderzoek naar de drijfveren van mensen, en hun verhouding tot de omgeving. (in 6 zalen) Meer:cinema.nl/aanbevolen

Meer over