Films

Suske en Wiske: de duistere diamant (Rudi Van Den Bossche, 2004). Eerste verfilming van beroemde strip blijft dicht bij origineel uit 1958, maar speelt in 2004....

50 First Dates (Peter Segal, 2004). Adam Sandler is een marinebioloog die alle vrouwen kan krijgen. Maar hij valt voor de charmante Drew Barrymore, een vrouw met problemen met haar kortetermijngeheugen. Flauwe bijrollen maken de film er niet leuker op.

The Importance of Being Earnest (Oliver Parker, 2002). Heerlijke toneelverfilming waarin sterrencast, met Rupert Everett, Reese Witherspoon en Colin Firth, zich te buiten gaat aan identiteitsverwisselingen en briljante dialogen.

Around the World in 80 Days (Frank Coraci, 2004). Deze Jules Verne-verfilming verschuift het accent van de beroemde avonturenroman. Hoofdpersoon is niet langer de wereldreiziger Phileas Fogg, maar zijn assistent Passepartout, gespeeld door Jackie Chan. Zoals zo vaak bij Chan is de film bijzonder wisselvallig. Hoogtepuntje is een amusante bijrol van Arnold Schwarzenegger als Turkse prins.

Meer over