Films

Films..

Door David Sneek

Heaven Knows, Mr. Allison (John Huston, 1957). Met Robert Mitchum. Hij is in dit WO II-drama een soldaat die met een non (Deborah Kerr) strandt op een van Japanners vergeven eilandje. Liefde laait op. BBC 2, 15.45 uur.

Up Close and Personal (Jon Avnet, 1996). Michelle Pfeiffer wil graag tv-presentatrice worden en wordt daartoe opgeleid door Robert Redford. Zoet en slaapverwekkend. RTL 4, 20.00 uur.

The Dream Team (Howard Zieff, 1989). Tijdens een groepsuitje naar New York trekken vier psychiatrische patiënten op eigen houtje de stad in. Redelijke komedie met Michael Keaton. RTL 7, 20.30 uur.

Practical Magic (Griffin Dunne, 1998). In deze semi-feministische komedie hebben Sandra Bullock en Nicole Kidman een probleem: mannen die echt voor hen vallen, uiteraard een schaarse soort, zijn door een vloek ten dode opgeschreven. Net 5, 21.00 uur.

Drowning Mona (Nick Gomez, 2000). Redelijke persiflage op misdaadmysteries. In een gehucht rijdt een vrouw het water in en verdrinkt. Inspecteur Danny De Vito ontdekt dat elke bewoner van het dorp daarvoor een motief had. België 1, 21.20 uur.

The Game (David Fincher, 1997). Geraffineerde thriller over een schatrijke effectenmakelaar (Michael Douglas) die voor zijn verjaardag van zijn broer (Sean Penn) aan een geheimzinnig spel mag meedoen. Veronica, 22.00 uur.

Amsterdamned (Dick Maas, 1987). Huub Stapel is een politie-inspecteur die in en op de grachten van Amsterdam naar een seriemoordenaar speurt. RTL 5, 22.00 uur.

To Wong Foo, Thanks for Everything! Julie Newmar (Beeban Kidron, 1995). Travestieten Wesley Snipes en Patrick Swayze baren opzien in een plattelandsstadje. Komedie. Net 5, 22.55 uur.

Lake Placid (Steve Miner, 1999). Een krokodil maakt slachtoffers in een toeristisch meer. Horrorkomedie. BBC 1, 23.20 uur.

The Devil’s Own (Alan J. Pakula, 1997). IRA-terrorist (Brad Pitt) duikt in Amerika onder bij nietsvermoedende politieagent (Harrison Ford). Verraad ligt op de loer. België 1, 0.25 uur.

The Wild Bunch (Sam Peckinpah, 1969). In slowmotion rondspattend bloed kenmerkte de gestileerde gewelddaden in de films van Sam Peckinpah. Nooit was hij beter in vorm dan in deze western, met als hoogtepunt een gevecht tussen een bende bankrovers en een Mexicaans legertje. Veronica, 0.25 uur.

Raw Deal (John Irvin, 1986) Wraak is de reden voor Arnold Schwarzenegger om te infiltreren in de onderwereld van Chicago, maar dat motief is al snel vergeten. Ook dialogen, plot en gezond verstand maken plaats voor explosies en schietpartijen. BBC 1, 0.35 uur.

Meer over