Filmnieuws

DRUGS De Amerikaanse overheid begint een campagne om Hollywood-producenten over te halen boodschappen tegen drugs in hun producties op te nemen....

POTTER Christopher Columbus, die in het najaar wil beginnen met de opnamen van de Harry Potter-film, is gebotst met de Britse casting director Susie Figgis. Columbus ziet niks in de tien Engelse kind-acteurs die volgens Figgis in aanmerking komen voor de titelrol. Daarop ging de regisseur in de Verenigde Staten zelf op zoek naar de ideale vertolker, tot woede van Figgis die in opdracht van schrijfster J.K. Rowling naar een Britse jongetje zoekt. Eerder besloot Steven Spielberg de film niet te regisseren, nadat hij het met Rowling niet eens kon worden over de rolverdeling.

CLAIM Martin Lagestee begint in augustus met de opnamen van Claim, een romantische thriller gebaseerd op een scenario van Dick Maas. Lagestee (De rode zwaan, Angie) draait in Buenos Aires, Londen en Rotterdam. De hoofdrollen worden gespeeld door de Britse actrice Louise Lombard (The House of Elliott) en de Amerikaan Billy Zane (Dead Calm, Titanic). De Nederlandse bijdragen zijn van Joop Doderer en Antonie Kamerling.

COSTA Katja Schuurman, Georgina Verbaan en Daan Schuurmans spelen de hoofdrollen in Costa, de debuutfilm van Johan Nijenhuis. De opnamen van de romantische komedie beginnen in september op lokatie aan de Spaanse Costa Brava.

Meer over