Festival Mundial in Tilburg geopend

Het Festival Mundial in Tilburg is donderdagavond geopend door de Tilburgse burgemeester Ruud Vreeman en de voormalig Hoge VN-Commissaris voor de Vluchtelingen Ruud Lubbers....

Tijdens het festival voor wereldmuziek in het Tilburgse Leijpark treden dit weekeinde talloze artiesten op uit landen als Mexico, Benin, Senegal en Ivoorkust. Ook is het de organisatie gelukt om de kleine oma van Zanzibar, Bi Kidude, naar Tilburg te halen. Geschat wordt dat deze frèle vrouw tegen de honderd loopt.

Niet alleen buitenlandse artiesten maken hun opwachting. Ook Nederlandse artiesten als Kane, Hind en Lange Frans en Baas B komen naar Tilburg.

Onder de noemer Music Beats Poverty staat Festival Mundial geheel in het teken van de zogenoemde Millennium Ontwikkelingsdoelen die gericht zijn op het oplossen van het wereldwijde armoedeprobleem.

Bezoekers worden tijdens het festival bewust gemaakt van de ongelijke verdeling van middelen in de wereld. Naast de podia worden bezoekers op verschillende plekken gewezen op de milleniumdoelen zoals het verminderen van armoede en honger en het terugdringen van aids.

Meer over