Update

Familie Fortuyn 'niet blij met imitatie bij Giel Beelen'

Een deel van de familie Fortuyn is niet blij met de uitzending waarin radiomaker Giel Beelen vanmorgen werd geconfronteerd met een 'uit de dood herrezen' Pim Fortuyn. Dat meldt het WNL-programma Half Acht Live. Simon Fortuyn, de broer van Pim, zegt dat hij de actie 'smakeloos' vond. De imitator, stemacteur Cees Wijburg, was ingehuurd door Hero Brinkman, Partijleider Democratisch Politiek Keerpunt, om Giel te verrassen.

Martijn Verburg en Sanne Riepema
Pim Fortuyn. Beeld FOTO ANP
Pim Fortuyn.Beeld FOTO ANP

3FM DJ Giel Beelen was vanmorgen sprakeloos toen hij tijdens het onderdeel 'Wie heeft de Giel-mobiel' ineens Pim Fortuyn aan de telefoon kreeg. De imitatie van de vermoorde politicus was zo identiek, dat de DJ naar eigen zeggen 'kippenvel kreeg.' 'Wat een ongelooflijk goede imitatie, niet alleen de stem was ongelooflijk goed, maar ook wat hij zei dat klopte gewoon, ik ben er nog steeds stil van', reageerde Giel even later in zijn eigen uitzending. Het gebeurt hem naar eigen zeggen niet vaak dat hij compleet overdonderd is.

'Smakeloze morbide grap'
Tijdens en na de uitzending barstte echter al snel een storm van kritiek los omdat velen er de humor niet van inzagen. En ook een deel van de familie Fortuyn blijkt de grap dus niet te kunnen waarderen. Het schoot bij vrienden en familie volstrekt in het verkeerde keelgat. Broer Simon vindt de actie 'smakeloos'. 'Hij heeft hiermee volledig de plank misgeslagen, Pim moet geen onderwerp worden van spot,'aldus Fortuyn.
Oscar Hammerstein, voormalig LPF-bestuurder: 'Het is een smakeloze, morbide grap. Bizar goed nagedaan, maar dat maakt de grap zo slecht.'

Maar volgens initiatiefnemer Brinkman was er wel degelijk een afspraak met een prominent lid van de familie Fortuyn. Op Twitter meldt hij: Via de imitator hebben wij wel degelijk toestemming van een zeer naast familielid van Pim Fortuyn. Jammer dat WNL dat niet heeft uitgezonden...

Bekijk hier het fragment bij WNL

Giel Beelen kon zijn oren vanmorgen niet geloven. Beeld
Giel Beelen kon zijn oren vanmorgen niet geloven.
Meer over