FilmrecensieEverything – The Real Thing Story

Everything – The Real Thing Story is een onrustige parade van pratende hoofden, zonder bijzonder archiefmateriaal ★★☆☆☆

Everything - The Real Thing Story. Beeld
Everything - The Real Thing Story.

Over de Britse band The Real Thing is een meeslepend verhaal te vertellen. De vier soulzangers probeerden als zwarte band iets van de grond te krijgen in Liverpool, in een voor zwarte bands vrijwel onmogelijk, racistisch tijdperk. Het lukte de band toch, dankzij vooral de hit You to Me Are Everything uit 1976. De zangers hadden horden tienermeiden achter zich aan en werden ook om die reden ‘de zwarte Beatles’ genoemd.

Daarna ging er van alles mis. Ze maakten een politieke plaat die niet aansloeg en keerden noodgedwongen terug naar de zoetige pop uit de glorietijd, om daar nog wat jaren op voort te borduren.

In Everything – The Real Thing Story herinneren bandleden zich de successen en de dieptepunten, al blijft een gevoelige kwestie over een tournee in Zuid-Afrika onderbelicht. Maar het grote probleem van deze muziekfilm is de eindeloze, onrustig gemonteerde parade van pratende hoofden en het ontbreken van bijzonder archiefmateriaal, dat het soms schrijnende verhaal veel indrukwekkender had kunnen maken.

Everything – The Real Thing Story

Documentaire

★★☆☆☆

Regie Simon Sheridan.

94 min., in 23 zalen.

Meer over