nieuwsSonja Barend Award

Eva Jinek wint Sonja Barend Award voor gesprek met Denk-politicus Azarkan

Eva Jinek heeft dit jaar de Sonja Barend Award gewonnen. Zij kreeg de vakprijs voor haar gesprek met politicus Farid Azarkan, die probeerde uit te leggen hoe zijn partij DENK een nepcampagne testte met affiches met pittige uitspraken die van de PVV leken te komen.

Redactie
null Beeld

Barend reikte de onderscheiding voor het beste tv-interview van het jaar woensdag hoogstpersoonlijk uit tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door.

Andere genomineerden waren Adriaan van Dis en Coen Verbraak. Van Dis was in de race met zijn gesprek met met de Britse acteur Stephen Fry over zijn leven.Verbraak was genomineerd voor zijn interview in het programma Kijken in de ziel met de gereformeerde predikant Floris van Binsbergen.
Het was de tiende keer dat de prijs, georganiseerd door de VARAgids, werd uitgereikt. Vorig jaar won Janine Abbring de award met haar gesprek in Zomergasten met de terminaal zieke burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam.

Eva Jinek: van ‘invalmeisje’ tot ‘s lands beste presentator

Voor haar zelf viel het niet mee ‘het invalmeisje’ te zijn op de televisie. Zo noemt ze het. Nu wordt ze vergeleken met Sonja Barend, schreef Jan Tromp vorig jaar. De dochter van een Tsjechisch vluchtelingenpaar, Eva Jinek, is niet alleen gegroeid in haar rol, het is meer: ze is tot wasdom gekomen.

Meer over