Update

Emmy's voor The Voice en Breaking Bad

John de Mol heeft zondag met The Voice, de Amerikaanse versie van The Voice of Holland, een Emmy Award gewonnen. De muzikale talentenjacht kreeg de belangrijkste televisieprijs in de categorie Outstanding Reality-Competition Program.

Het team van The Voice, met linksonder het brein achter de talentenshow onder John de Mol Beeld getty
Het team van The Voice, met linksonder het brein achter de talentenshow onder John de MolBeeld getty

Het programma, in de Verenigde Staten uitgezonden door NBC, versloeg The Amazing Race, Dancing With the Stars, Project Runway, So You Think You Can Dance en Top Chef.

Breaking Bad werd onderscheiden als beste dramareeks. Beste acteur werd Jeff Daniels (The Newsroom) en beste actrice Claire Danes (Homeland). Modern Family werd opnieuw uitgeroepen tot beste comedyserie.

Breaking Bad krijgt zijn bekroning op de valreep. De reeks is bezig is aan zijn laatste seizoen en was driemaal eerder genomineerd, maar wist de belangrijkste prijs nooit in de wacht te slepen. Wel werd hoofdrolspeler Bryan Cranston driemaal uitgeroepen tot beste acteur vanwege zijn vertolking van Walter White, de doodzieke scheikundeleraar die drugsdealer wordt om zijn familie te kunnen onderhouden.

Debutant
Dit jaar werd Cranston verslagen door de 58-jarige Jeff Daniels, de 58-jarige debutant die ook verrassend de winnaar van vorig jaar, Damian Lewis (Homeland), meervoudig genomineerde Jon Hamm (Mad Men), Hugh Bonneville (Downton Abbey) en Kevin Spacey (House of Cards) achter zich liet.

Claire Danes won de Emmy als beste actrice in een dramaserie voor de tweede keer op rij. De 34-jarige kreeg het beeldje opnieuw voor haar rol als CIA-agente Carrie Mathison in Homeland. Het is Danes' derde Emmy: in 2010 kreeg ze het beeldje voor haar rol in de biopic Temple Grandin.

Jeff Daniels Beeld getty
Jeff DanielsBeeld getty

Record voor Julia Louis-Dreyfus
Julia Louis-Dreyfus kreeg opnieuw de Emmy voor beste actrice in een comedy, ditmaal vanwege haar rol in Veep. De voormalige Seinfeld-actrice was voor de veertiende keer genomineerd voor een Emmy, een record.

De 52-jarige Louis-Dreyfus, die al eerder Emmy's in de wacht sleepte voor Seinfeld en The New Adventures Of Old Christine, is nu ook de eerste actrice die de prestigieuze tv-prijs voor drie verschillende comedyshows wist te winnen.

Julia Louis-Dreyfus Beeld ap
Julia Louis-DreyfusBeeld ap

Breaking Bad
Anna Gunn kreeg de Emmy voor beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie voor haar rol als Skyler White in Breaking Bad. Het is de eerste Emmy voor de 45-jarige Gunn. Gunn, die vorig jaar ook al genomineerd was, versloeg in de categorie haar collega's Maggie Smith (Downton Abbey), Elisabeth Moss (Mad Men), Emilia Clarke (Game Of Thrones), Christine Baranski (The Good Wife) en Morena Baccarin (Homeland).

Anna Gunn Beeld getty
Anna GunnBeeld getty

Behind the Candelabra
Behind the Candelabra, de serie over pianist Liberace, won drie Emmy's, voor regisseur Steven Soderbergh, acteur Michael Douglas en de beste miniserie. Douglas heeft zijn vrouw Catherine Zeta-Jones bedankt tijdens de speech die hij hield toen hij een Emmy voor zijn rol als Liberace in ontvangst mocht nemen. 'Ik wil mijn vrouw bedanken voor haar steun', aldus de acteur.

null Beeld getty
Beeld getty
Meer over