WinkeltestAlmost Not Done

Een kijkje in een echte ‘mannenwinkel’

21-jarige fashionmannen kopen hun mode vooral online. Toch zijn stenen winkels beslist onmisbaar. Inval-shopper Haro Kraak (21plus en jong van smaak) ging er speciaal de deur voor uit.

Winkel: Almost not done.  Beeld Calvin Pausania & Johnathan
Winkel: Almost not done.Beeld Calvin Pausania & Johnathan

Verstopt in de Amsterdamse Beulingstraat, een steegje tussen het Singel en de Herengracht, vind je de bewust-obscure conceptzaak Almost Not Done. Volgens het Instagramkanaal ‘more than a store’, want ook galerie en eventlocatie. Wie zich onhip wil voelen, doet hier een realitycheck.

Bezoek

Zondagmiddag.

Interieur

Een industriële gietvloer en witte muren, vintage leren banken in de hoeken en oude Sony-tv’s en dvd-spelers opgesteld tegen de muur. Alles is te koop. Ook het leren tuigje à 490 euro.

Hoe lang eer we worden aangesproken?

Direct bij binnenkomst volgt een informeel en hartelijk ‘Hi!’ van eigenaar Jeff Hoogendijk (32). De vrouw naast hem zegt dat we alles mogen vragen. Een jongen van een jaar of 13 neust wat tussen de rekken. Verder is de winkel leeg.

Kleding

Een mix van designermerken en streetwear. Er staan vier rekken met elk zo’n tien kledingstukken van merken als MISBHV en Alyx (fleecejacks, sweatpants, T-shirts en hoodies met schreeuwerige opdrukken als ‘Hardcore Pleasure’ of ‘JOY’) en dan nog een paar rekken met ‘archieven’, vintagekleding (zowel tweedehands als ongedragen oudere collecties) van onder meer Supreme, Raf Simons en Moschino. ‘Deze jas is van een vriend van me geweest die ’m twee of drie keer heeft gedragen’, zegt Hoogendijk over een camouflage-McQueen-jas van 350 euro.

Winkel: Almost not done.  Beeld Calvin Pausania & Johnathan
Winkel: Almost not done.Beeld Calvin Pausania & Johnathan

Prijsklasse

Een roze doorschijnende longsleeve van MISBHV is 160 euro, een winterjas van Supreme 650 euro.

Kleurkaart

Veel zwart, wit en felgeel op de rekken nieuwe kleding, van alles wat in de archieven.

Muziek

Amerikaanse hiphop.

Paskamer

Achterin zit de paskamer annex berging. ‘Let niet op de rommel’, wordt er geroepen.

Minpunt

Van alles is maar één stuk (en maat).

Pluspunt

Elk stuk is dus uniek.

Beulingstraat 21, Amsterdam.
almostnotdone.com

Meer over