Een kast met 'lichte wijnvlekken'

Het was na het kerstdiner en ik had ossenhaas gegeten. Het eten was lekker en het ontbrak ook niet aan wijn en whisky. We dronken het liefst zo veel mogelijk door elkaar, met sigaren tussendoor.

Blokkade. Beeld
Blokkade.Beeld

Van een avond lallen werd ik toch erg moe, dus zocht ik als eerste mijn bed op. Deze lafheid zagen mijn huisgenoten als goede reden om te proberen mij met bed en al om te gooien. Maar helaas, na een korte worsteling stond zowel ik als mijn bed nog overeind. Om volgende aanvallen te voorkomen, blokkeerde ik het trapgat met een kast. Toen mijn huisgenoten deze later tegenkwamen, dachten ze mij met gelijke munt terug te betalen door met een kast mijn deur te blokkeren.

Helaas, in de loop van de nacht gaf mijn maag zich gewonnen en werd ik wakker om te kotsen. Tot mijn schik kwam ik in de deuropening een kast tegen. De nood was hoog, dus besloot ik dat een kast, bij gebrek aan toegang tot een toiletpot, ook wel voldeed als braakplek.

Een week later kwamen er mensen kijken voor de kast, die al een half jaar te koop stond. Hij is verkocht met 'lichte wijnvlekken'.

Na Sint komt Kerst, dus we richten ons vanaf nu uitsluitend op beste kerstverhalen. Wie overtreft de anekdote van Thieu Naus? Denk bedorven kalkoen, denk schoonouders, denk nachtmis. Stuur uw bijdrage (maximaal 200 woorden) naar didu@volkskrant.nl

Meer over