RecensieDance/Elektronisch

Een desolate, kille groove én lichtvoetig: Karenn maakt de technoplaat van het jaar ★★★★★

null Beeld

Er bestaat geen groter technogeluk dan aanwezig zijn bij een live set van het duo Karenn, bestaande uit de producers Blawan en Pariah. Wat de heren al improviserend uit hun opstelling van modulaire synths (en dus géén laptops) weten te trekken, is nauwelijks te bevatten.

Op Grapefruit Regret weten de twee de opwinding van hun live sets op een plaat te persen. In voortbonkende en lekker desolate tracks als Cloy en Strawbs hoor je hoe ze elkaar op ideeën brengen en ter plekke die kenmerkende, zagende groove in hun muziek duwen.

De techno van Karenn klinkt op het eerste gehoor vaak streng en kil, vooral in de club. Maar in de acht tracks op Grapefruit Regret toont het duo zich vrij buigzaam. Kumquat bijvoorbeeld is bijna lichtvoetig en zit vol ritmisch avontuur, vrolijk bliepende acid licks en ja, natuurlijk ook die naar een dansclimax voerende, diepe baslijnen. De techno als kunstvorm is bijna veertig jaar oud, maar lijkt in de handen van Karenn zo fris als een blinkende baby. Zonder enig voorbehoud de mooiste technoplaat van het jaar.

Karenn

★★★★★

Dance/Elektronisch

Grapefruit Regret

Voam/ Clone

Meer over