Ed Sheeran winnaar Brit Awards, Madonna valt

Sam Smith en Ed Sheeran waren gisteravond de grote winnaars van de Brit Awards 2015. Maar Madonna, die de avond afsloot, trok de meeste aandacht.

null Beeld reuters
Beeld reuters

De Amerikaanse zangeres viel tijdens haar optreden achterover, duikelde semi-stijlvol van de trap, maar kon haar show zonder blessures voortzetten.

'Mijn mooie cape zat te strak vast', verklaart de zangeres achteraf via Instagram. De miljoenen kijkers naar de jaarlijkse Brit Awards zagen hoe Madonna een redelijk dramatische smak maakte van de trap op het podium. De bedoeling was dat een danser de cape van Madonna af zou trekken, maar toen die niet los kwam, viel ze achterover.

'Het gaat goed'
'Maar niets kan me stoppen en liefde kreeg me weer op de been. Bedankt voor de goede wensen. Het gaat goed!', verzekerde Madonna. Na de val verdween ze even achter de coulissen, maar vervolgde al snel haar optreden.

De legendarische zangeres (Holiday, Like a Prayer, Music) is al ruim 30 jaar actief en lanceert begin maart haar nieuwe album, Rebel Heart.

null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap

Winnaars
Ed Sheeran en Sam Smith namen ieder twee prijzen in ontvangst in de Londense 02 Arena. Ed Sheeran won British Album of the Year voor X en beste Britse mannelijke solo-artiest. Hij maakte in vier categorieën kans op een prijs.

Singer-songwriter Sam Smith kreeg de prijzen voor Global Success en voor beste Britse nieuwkomer. Hij was genomineerd voor vijf awards.

Singer-songwriter Paloma Faith werd de beste Britse vrouwelijke solo-artiest.

Andere 'Britse' BRIT Awards gingen naar Mark Ronson (voor beste single voor Uptown Funk), One Direction (British Artist Video of the Year), Royal Blood (Beste Britse Groep).

Taylor Swift
Op internationaal vlak won Taylor Swift voor de eerste keer een Brit Award voor beste vrouwelijke solo-artiest. Pharrell Williams kreeg een beeldje voor best mannelijke solo-artiest. Hij was niet aanwezig tijdens de 35ste editie van de belangrijkste muziekprijzen van Groot-Brittannië om de prijs in ontvangst te nemen maar had wel een videoboodschap waarin hij vooral zijn fans bedankte. De Foo Fighters werd uitverkozen tot beste internationale groep.

Tussen de prijsuitreikingen door waren er optredens van verschillende topartiesten. Zo stonden onder anderen Sam Smith, George Ezra, Taylor Swift, Take That en Ed Sheeran op het podium. Kanye West, die werd aangekondigd door zijn vrouw Kim Kardashian, gaf een verrassingsoptreden. Madonna sloot de avond af.

null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over