Duran Duran stapt in virtuele wereld

LONDEN (ANP) - De Britse rockband Duran Duran heeft een eigen virtueel eiland gemaakt in het internetspel, Second Life. De band gaat daar eveneens concerten geven, staat te lezen op de internetpagina van Duran Duran.

Second Life is een virtuele wereld op internet. Iedereen kan zijn eigen karakter - avatar - maken en een leven beginnen in de 3-D wereld. Bijna 400.000 mensen wereldwijd hebben op Second Life een 'tweede leven'. Simon Le Bon en deandere Duran Duran-leden krijgen ook allemaal een eigen avatar.

Gitarist Nick Rhodes is zeer te spreken over het project. ,,We zijn verheugd dat we de eerste band zijn in Second Life. We zijn momenteel aan het oefenen voor het eerste 3-D concert, dat ergens de komende maanden gaat plaatsvinden'', aldus Rhodes op de internetpagina van de band.

Duran Duran is bekend van nummers als Save a Prayer, Ordinary World, Wild Boys en A view to Kill. De band, die vorig jaar voor het eerst in achttien jaar weer een optreden gaf in Nederland, werkt momenteel aan een nieuw album.

Meer over