Nieuwssongfestival

Duncan Laurence voor Nederland naar Eurovisie Songfestival

De 24-jarige singer-songwriter Duncan Laurence vertegenwoordigt Nederland dit jaar op het Eurovisie Songfestival, dat in mei in Tel Aviv zal plaatsvinden. Dat heeft Avrotros bekendgemaakt. Op 7 maart wordt bekend met welk nummer hij zal optreden.

Gijs Beukers
Singer-songwriter Duncan Laurence gaat Nederland vertegenwoordigen op de 64e editie van het Eurovisiesongfestival 2019 in Tel Aviv. Beeld ANP Kippa
Singer-songwriter Duncan Laurence gaat Nederland vertegenwoordigen op de 64e editie van het Eurovisiesongfestival 2019 in Tel Aviv.Beeld ANP Kippa

‘We werden van onze stoel geblazen door deze song’, zegt Eric van Stade, directeur van Avrotros en lid van de selectiecommissie, in het persbericht.

De selectiecommissie werd op Duncan Laurence - echte naam: Duncan de Moor - geattendeerd door Ilse DeLange. In 2014 begeleidde de zangeres hem als coach bij talentenjacht The Voice of Holland.

De afgelopen jaren vaardigde Nederland bekende muzikanten af als Waylon, Anouk en Trijntje Oosterhuis. Ditmaal is gekozen voor een onbekende naam; Laurence studeerde vorig jaar af aan de Rockacademie in Tilburg. ‘Mijn deelname bewijst dat je zomaar de kans kunt krijgen om op zo’n groot platform te laten zien wat je waard bent’, zegt Laurence in het persbericht.

Lees verder

Vorig jaar was V voor de Belgische afvaardiging. ‘Sennek doet triphop, ofwel een hiphophuppelritme, gecombineerd met cinematografisch georkestreerde weemoed, bedoeld voor afbladderende theaterzalen vol spookachtig verlangen’, aldus de recensie. Lees hier alle recensies van de editie van 2018.

Meer over