Album

Drama van Rodrigo Amarante is een uiterst opbeurende, filmisch opgezette muzikale reis om de wereld ★★★★☆

null Beeld

Hier kennen we de Braziliaanse zanger en gitarist Rodrigo Amarante vooral van Tuyo (2015), het themaliedje van de tv-serie Narcos, maar in eigen land had hij al veel successen gehad met de rockband Los Hermanos toen hij in 2008 naar Los Angeles verkaste. Drama is zijn tweede album in zeven jaar en klinkt in alle opzichten rijker dan zijn debuut Cavalo (2014). Met zijn zachtmoedige stem en akoestische gitaar trekt hij muzikaal de hele wereld over. Afrikaanse polyritmen vloeien soepel over in Braziliaanse samba. Uitbundige blazers en brede orkestrale muziek begeleiden zijn melancholieke stem. De saudade is even diep in hem verankerd als een feestelijk popgevoel zoals hij dat openbaart in Maré.

Drama is in weerwil van de titel een uiterst opbeurende, filmisch opgezette muzikale reis om de wereld. Jazz, samba, pop, soul en folk komen voorbij op dit wonderschone album. Amarante weet hoe hij de luisteraar zijn wondere wereld moet binnentrekken: door te openen met het titelstuk, waarin elegant wiegende violen worden doorkruist met het gelach van bioscooppubliek. Ernst en lichtvoetigheid slaan een verbond dat niet meer wordt verbroken.

Rodrigo Amarante

Drama

Pop

★★★★☆

Polyvinyl

Welke nieuwe muziek is er uitgebracht en wat vinden de experts van de Volkskrant daarvan? Bekijk onze muziekpagina met het album van deze week, alle recensies en de tracks van de week.