Down The Rabbit Hole beste nieuwe festival Europa

Het Nederlandse festival Down The Rabbit Hole is uitgeroepen tot beste nieuwe festival. Dat gebeurde tijdens de uitreiking van de European Festival Awards op de openingsavond van Eurosonic Noorderslag in De Oosterpoort in Groningen.

Alex Turner van Arctic Monkeys Beeld anp
Alex Turner van Arctic MonkeysBeeld anp

Op de eerste editie van Down The Rabbit Hole kwamen afgelopen jaar zo'n 10.000 bezoekers af. Het festival vindt dit jaar plaats van 26 tot en met 28 juni in Beuningen.

Het was woensdag de zesde keer dat de jaarlijkse European Festival Awards werden uitgereikt. Nederland sleepte nog een award binnen: de prijs voor innovatie op het gebied van gezondheid en veiligheid is toegekend aan Mojo.

België viel drie keer in de prijzen: I Love Techno is verkozen tot beste indoor festival, Live Nation België tot promotor van het jaar en artiest Stromae tot beste nieuwkomer.

De Britse band Arctic Monkeys mag zich beste hoofdact noemen en heeft de prijs voor beste festivalnummer binnengesleept met R U Mine. Het Hongaarse Sziget is volgens de stemmers het beste grote festival en het Britse Glastonbury heeft het beste programma. Het favoriete festival van artiesten is het Spaanse Primavera Sound.

Meer over