Dit zijn Hollywoods best verdienende actrices

De filmindustrie is net als veel andere sectoren een wereld gedomineerd door mannen, zij verdienen dan ook het meest. Zo ook in Hollywood. Maar ondanks dat hoeven we ons geen zorgen te maken over de vrouwelijke actrices. Volgens Forbes mocht de top 10 van best verdienende actrices het afgelopen jaar namelijk 218 miljoen dollar op hun bankrekeningen bijschrijven.

Simone Lautenbach
Angelina Jolie en Sarah Jessica Parker voeren de lijst van best verdienende actrices aan. Beeld reuters
Angelina Jolie en Sarah Jessica Parker voeren de lijst van best verdienende actrices aan.Beeld reuters

Angelina Jolie en Sarah Jessica Parker voeren de lijst aan. Beide dames verdienden 30 miljoen dollar tussen mei 2010 en mei 2011. Jolie heeft dit te danken aan de twee kaskrakers Salt en The Tourist waarin ze een hoofdrol vertolkte. Op dit moment werkt ze aan haar regiedebuut met de film In the Land of Blood and Honey, over de oorlog in Bosnië.

Sarah Jessica Parker verdient nog steeds het meeste geld aan haar rol als Carie Bradshaw in Sex and the City. De tv-serie wordt in tal van landen herhaald en dus blijft de kassa rinkelen voor Parker. Maar ook haar parfumlijn doet het goed. In 2010 werd voor 18 miljoen dollar aan haar parfums afgerekend.

Op de derde plek volgen actrices Jennifer Aniston en Reese Witherspoon met 28 miljoen dollar. Anistons filmcarrière begon na de tv-serie Friends met een aantal flops, maar het afgelopen jaar deed de actrice het goed. Haar films The Bounty Hunter en Just Go With It waren een succes.

Julia Roberts en Kirsten Stewart bezetten plek vijf en zes met 20 miljoen dollar. Katherine Heigl (19 miljoen dollar), Cameron Diaz (18 miljoen dollar), Sandra Bullock (15 miljoen Dollar) en Meryl Streep (10 miljoen dollar) maken de top 10 compleet.

Meer over