Stijgers en dalers

Dit zijn de tips en to do's van bekende Nederlanders

Jet Steinz bekijkt wekelijks de CPNB Bestseller 60 en vindt daar iets van. Vandaag: tips en to-do’s van bekende Nederlanders.

BN’ers hebben ons weer veel te vertellen, deze week. Leer van Fred (van Leer, stylist en televisiepersoonlijkheid) welke kledingstukken in de kast van een vrouw moeten hangen, hoe je je kleedt naar je figuur, wat wél kan en wat dus absoluut niet. Dag witte leggings en jurken die de knokkeltest niet doorstaan: Leer van Fred komt binnen op 1 in de CPNB Bestseller 60.

Of Hockey met Naomi (van As, oud-hockeyster en twee keer verkozen tot beste speelster van de wereld), die vertelt ‘waarom hockey een superleuke sport is’ die ze ‘27 jaar lang met heel veel plezier [heeft] beoefend’, en die mee wil geven ‘dat je hockeyt voor je plezier’. Maar die ook uitweidt over trainingen, wedstrijden en het (leven van een speler in het) Nederlands elftal. Nieuw, op 57.

Of doe inspiratie op voor een reislustig leven in Katja was hier (50). Katja is natuurlijk Katja Schuurman, voor wie reizen een passie is. Nu zijn er heel veel mensen voor wie reizen óók een passie is, die elkaar straks dus allemaal zullen tegenkomen in de favoriete restaurants en lievelingslogeerplekken van Katja.

Arie Boomsma en Chazia Mourali hebben dan weer niet gekozen voor hun voornaam in de titel, maar daar staat in het geval van Het einde voor beginners (40) een coverfoto tegenover van een jonge Chazia en haar moeder (over wier doodvonnis en daaropvolgende lijdensweg het boek gaat); en wat Fit (51) betreft we weten allemaal hoe Arie eruitziet, beweegt en praat, zowel met als zonder shirt.

Een boek van een BN’er is natuurlijk niet compleet zonder #tips (Fred), wistjedatjes (Naomi) en to-do’s (Katja). En de moraal, vergeet de moraal niet. ‘Met heel, heel hard werken ben ik stylist geworden. […] Ik ben compleet selfmade’, aldus Fred. En Katja ontdekt tijdens elke reis niet alleen een andere wereld, maar ook weer iets over zichzelf.

CPNB Bestseller 60

1. Fred van Leer
Leer van Fred; Kosmos

2. Saskia Noort
Stromboli; Lebowski (7)

3. Stephen King
De buitenstaander;
House of Books (3)

4. Murat Isik
Wees onzichtbaar; Ambo Anthos (6)

5. Jaap de Groot
Dirk Kuyt; Nieuw Rotterdam (3)

6. Suzanne Vermeer
Super de luxe; Bruna (6)

7. Nicci French
De dag van de doden;
Ambo Anthos (8)

8. Paolo Cognetti
De acht bergen; De Bezige Bij (39)

9. Stephen Fry
Mythos; Thomas Rap (13)

10. David Baldacci
Doodskleur; Bruna (4)

Tussen () het aantal weken in de top-60

Meer over