Deze (geweldige) films en series kregen van ons vijf sterren

Het nazomerweer is niet om over naar huis te schrijven. En dat is fantastisch, want dat betekent lekker films en series kijken op de bank of in de bioscoop. We hebben voor u het beste van het beste op een rij gezet: onze 5-sterrenrecensies van de afgelopen maanden, overzichtelijk onder elkaar.

Master of None-personages Rachel Silva en Dev Shah. Beeld Netflix
Master of None-personages Rachel Silva en Dev Shah.Beeld Netflix

Documentaire - Safari

Ulrich Seidl maakte een huiveringwekkende en verstilde documentaire over Oosten rijkers op plezierjacht in Afrika. Het moet gezien worden, al dat bloed dat over de vloer loopt wanneer een zebra wordt geslacht. Het is bloed, geen zweet. Jagen is moorden.

Lees hier de volledige recensie

Film (horror) - Mother!

Je verwacht spookhuishorror, je krijgt een uitzinnige apocalyps. Fabuleus. In alle helse toestanden blijft Jennifer Lawrence het anker van de film. Een film zo grenzeloos geïnspireerd als Mother!, zo was er nog niet één.

Lees hier de volledige recensie

Serie - Narcos (Seizoen 3)

Dit seizoen van Narcos houdt de prettige balans tussen nieuw terrein en bekende gezichten. Het waargebeurde verhaal over het Calikartel is van zichzelf rijk, broeierig en meeslepend genoeg en bovenal is Pedro Pascal zo Pedro Pascal.

Lees hier de volledige recensie

undefined

Serie (drama) - The Deuce

Geen zwakke plekken in de cast, geweldige dialogen en authentieke scènes: alles klopt aan The Deuce, de nieuwe serie van David Simon (The Wire). Maggie Gyllenhaal speelt als prostituee Candy in de rol van haar leven.

Lees hier de volledige recensie

Film (drama) - Una mujer fantástica

Melodramatisch, dit verhaal over een transgender in hedendaags Chili? Zeker, maar de regisseur weet precies hoe hij zijn film moet laten zwieren. Je raakt betoverd door de hoofdrolspeelster, die haar Marina een opgekropte kracht meegeeft.

Lees hier de volledige recensie

Film - Terminator 2

Die derde dimensie voegt bar weinig toe, in deze opnieuw uitgebrachte versie van Terminator 2: Judgement Day uit 1991, maar wat een feest is het om dit meesterwerk opnieuw óf voor het eerst in de bioscoop te kunnen zien. Zelden leek de film zo griezelig actueel.

Lees hier de volledige recensie

Film (drama) - Memorias del Subdesarollo

Een voortreffelijk gerestaureerde heruitgave van Memorias del Subdesarrollo, de beste Cubaanse film ooit, over een nutteloos geworden burgerman in het ontzielde Havana van de jaren zestig.

Lees hier de volledige recensie

undefined

Film - Manifesto

Cate Blanchett en Julian Rosefeldt verpakken filosofische bespiegelingen in fantastisch acteerwerk en weergaloze beelden. De films zijn zowel filosofisch als esthetisch een genot.

Lees hier de volledige recensie

Film - Jackie

'Jackie' toont op fabuleuze wijze hoe de werkelijkheid een mythe werd.
Een nobele ridder, zo moest JFK worden onthouden. Jackie Kennedy's queeste wordt meesterlijk vertolkt door Natalie Portman.

Lees de volledige recensie

Film - Paterson

Een film die de wereld met een liefdevolle blik bekijkt, is er een om te koesteren. Regisseur Jim Jarmusch laat in Paterson de schoonheid van het onopvallende bestaan zien. Het perfecte tegengif voor turbulente tijden

Lees de volledige recensie

Film (komedie/drama) - Toni Erdmann

Toni Erdmann raakt de juiste snaar met de grootste precisie. Dat een film zo grillig, uniek en onvoorspelbaar kan zijn, is een verademing. Wat regisseur Maren Ade vooral overbrengt, is verwondering over de loop van het leven.

Lees hier de volledige recensie

Animatie - Ma vie de Courgette

Het is misschien even schrikken als je Courgette voor het eerst ziet. Hij heeft blauw haar, een rode neus en grote ronde ogen met blauwe kringen eromheen. Om eerlijk te zijn lijkt hij meer op een vogelverschrikker dan op een jongetje. Ontroerend, grappig en hoopvol, zonder naïef te zijn.

Lees hier de volledige recensie

Film (horror) - The Wailing

The Wailing begint luchtig, maar opent daarna de hellepoorten. Een zinderend gefilmd en haast hallucinant spel van christelijke symboliek en oosters occultisme. De goedgedoseerde absurde humor maakt het verhaal nóg krankzinniger.

Lees de volledige recensie

Film (Drama) - Moonlight

Moonlight is een breekbaar, modern en uitmuntend gespeeld meesterwerk. Dat drie acteurs hetzelfde personage spelen is niet nieuw, maar hier midden in de roos.

De volledige recensie leest u hier

Vijfsterrenrecensies boeken

Heeft u liever een overzicht van de beste boeken?

Klik dan hier voor een overzicht van de vijfsterrenrecensies.


Meer over