VacatureMedewerker theater en dans

De Volkskrant zoekt medewerker theater en dans

Black Milk door Nederlands Dans Theater. Beeld Rahi Rezvani
Black Milk door Nederlands Dans Theater.Beeld Rahi Rezvani

Ter versterking van de theaterredactie zoekt de Volkskrant per direct een freelance medewerker theater en dans. Omdat het podiumkunstenveld snel verandert en interdisciplinaire theatervormen een opmars maken, gaat de voorkeur uit naar een medewerker met belangstelling voor beide disciplines. Diepgravende kennis van de podiumkunstensector is meegenomen, maar geen vereiste − enthousiasme voor theater, enige ervaring, een mooie pen en een scherp journalistiek instinct zijn dat des te meer.

Je bent een kunstliefhebber die observaties uit de praktijk moeiteloos om kan zetten in originele invalshoeken voor artikelen. Je bent op de hoogte van interessante trends en ontwikkelingen in het theater, van veelbelovende nieuwkomers, en van wat zich afspeelt buiten de gevestigde podia en grote gezelschappen om. En je bent in staat om deze kennis te delen op een interessante, overtuigende, enthousiasmerende manier, waarmee je een zo breed mogelijk Volkskrantpubliek aanspreekt.

Vanwege de samenstelling van de redactie gaat de voorkeur uit naar een getalenteerde jonge collega. De Volkskrant streeft naar een representatieve redactie. Kandidaten met een biculturele achtergrond worden nadrukkelijk uitgenodigd om te reageren.

Voor meer informatie kun je terecht bij podiumkunstcoördinator Herien Wensink: h.wensink@volkskrant.nl. Sollicitaties kunnen voor 1 oktober naar adjunct-hoofdredacteur Annieke Kranenberg: a.kranenberg@volkskrant.nl.

Meer over