vacaturebeginnende journalisten

De Volkskrant zoekt beginnende journalisten

De Volkskrant zoekt twee beginnende journalisten om de redactie te versterken. We zoeken bevlogen, slimme en nieuwsgierige verslaggevers, die zich een onderwerp snel eigen kunnen maken, weten hoe ze bronnen kunnen vinden, intelligente vragen stellen en zin en onzin van elkaar kunnen scheiden.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Het gaat om een fulltime dienstverband voor een periode van twee jaar met perspectief op een plek op de redactie daarna. Je zult gedurende twee jaar bij verschillende deelredacties ervaring opdoen. Je wordt betaald conform de cao voor dagbladjournalisten.

Je hebt een onderzoekende houding, een sterk nieuwsgevoel, creatieve ideeën en een mateloze fascinatie voor de wereld van nu.

De Volkskrant wil niet alleen de beste kwaliteitsjournalistiek, maar ook de best geschreven stukken brengen. Je hebt een heldere en toegankelijke schrijfstijl, liefde voor taal en het journalistieke ambacht.

De Volkskrant wil ook een warme empathische krant zijn, je kunt je makkelijk in mensen verplaatsen en hebt oog voor diverse perspectieven.

De Volkskrant streeft naar een representatieve redactie. Kandidaten met een biculturele achtergrond worden nadrukkelijk uitgenodigd om te reageren.

Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan uiterlijk 19 maart je motivatie, cv en vijf eigen artikelen waar je trots op bent naar adjunct-hoofdredacteur Annieke Kranenberg: a.kranenberg@volkskrant.nl