Tv-tipsZaterdag 30 maart

De Volkskrant tv-selectie voor zaterdag 30 maart

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit moet u deze zaterdag zien.

Berend Jan Bockting en Mirjam Bosgraaf
Beeld uit 4 Months, 3 Weeks & 2 Days van Cristian Mungiu. Beeld
Beeld uit 4 Months, 3 Weeks & 2 Days van Cristian Mungiu.

4 Months, 3 Weeks & 2 Days (Cristian Mungiu, 2007)

Zaterdag, Canvas, 22.50-00.45 uur.

Doorbraakfilm (Gouden Palm) van Roemeen Mungiu fileert de periode in de geschiedenis van zijn vaderland waarin Ceausescu nog volop aan de macht was en abortus streng verboden. Langzaam en nauwgezet grijpt hij je met zijn kil vertelde verhaal naar de keel, omdat hij een bijna thrillerachtige vertelwijze hanteert.

The Shawshank Redemption (Frank Darabont, 1994)

Zaterdag, RTL 7, 20.00-23.00 uur.

Een van de grootste filmklassiekers van eind vorige eeuw is eigenlijk een opvallend conventionele gevangenisfilm, maar het eraan ten grondslag liggende kameraadschapsverhaal van Stephen King is zo sterk dat je wel móét smelten.

Kees & Co

Zaterdag, RTL 4, 20.00 uur

Het nieuwe zaterdagavondcharmeoffensief van RTL4 grijpt terug op het verleden. Eerst de remake van Kees & Co met Simone Kleinsma en Chantal Janzen, dan meteen door naar Paul de Leeuw, die wensen gaat vervullen en cadeaus weggeeft en daarna viert de TV Kantine het tienjarig jubileum.

Kiri

Zaterdag, NPO 2, 22.40 uur

Maatschappelijk werkster Miriam houdt zichzelf met moeite staande. Drupje wodka in de ochtendkoffie. Maar toch, ze heeft hart voor de mensen. Dan gebeurt er iets vreselijks. Een meisje, aan haar zorg toevertrouwd, is weg. Ontvoerd? Miriam krijgt de schuld. Vierdelige psychologische thriller met Sarah Lancashire.

Gluckauf (Remy van Heugten, 2015)

Zaterdag, NPO 3, 22.50-01.15 uur.

Sterk, grimmig, vrijwel geheel in Limburgs dialect gesproken misdaad/familiedrama waarin regisseur Van Heugten de kapotte verstandhouding tussen vader Lei en zoon Jeffrey verkent. Beiden zoeken op het criminele pad naar sporen van familieliefde.

Beeld uit Gluckauf. Beeld
Beeld uit Gluckauf.Beeld

My Old Lady (Israel Horovitz, 2014)

Zaterdag, NPO 2, 23.35-01.15 uur.

Een Amerikaanse vijftiger erft een schitterend appartement in hartje Parijs, inclusief kranige dame van 92 (Maggie Smith in een heerlijk rol). Die echt bestaande Franse constructie leent zich voor mooi drama, zag toneelschrijver Israel Horovitz terecht.

Meer over