TipsFilm en Televisie

De Volkskrant film- en tv-tips voor zondag 4 augustus

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van zondag.

Nicole Kidman als Virginia Woolf in The Hours van Stephen Daldry. Beeld Paramount Pictures
Nicole Kidman als Virginia Woolf in The Hours van Stephen Daldry.Beeld Paramount Pictures

The Hours

NPO 2, 23.25 uur

(Stephen Daldry, 2002) Het jaloersmakende actrice-ensemble Meryl Streep, Nicole Kidman en Julianne Moore speelt drie vrouwen, in drie verschillende tijden, op drie verschillende plekken, verbonden door een boek dat een van hen, Virginia Woolf, schreef. Kidman kreeg een Oscar voor haar excellente vertolking van de getormenteerde schrijfster.

Charlotte’s Web

RTL 4, 13.40 uur

(Gary Winick, 2006) In een godvruchtig Amerikaans plattelandsdorp dreigt een vrolijk biggetje geslacht te worden. Mierzoet pleidooi voor normen en waarden, met echte beesten wier koppen in de computer gemorfd werden.

Ja zuster, nee zuster

NPO 3, 15.30 uur

(Pieter Kramer, 2002) Zorgvuldig gestileerde musical die zowel nostalgisch als eigentijds is. De film staat bol van de verwijzingen en werd misschien wel daardoor – tot Kramers eigen verbazing – aardig opgepakt in het buitenland.

Hummingbird

RTL 7, 20.00 uur

(Steven Knight, 2013) Wraakfilm die afwijkt van het doorsnee Jason-Statham-spektakel, onder meer door de sterke vrouwenrollen en het intelligente script en omdat Statham wel degelijk blijkt te kunnen acteren.

Zomergasten

NPO 2, 20.15 uur

Schrijver Hanna Bervoets (35) koos fragmenten die draaien om de verhalen die mensen zichzelf en elkaar vertellen. Voorbij komen o.a. Expeditie Robinson, fantasyserie Xena: Warrior Princess en How to Survive a Plague, een documentaire over aids.

Road

Canvas, 21.55 uur

Sportdocumentaire uit 2014 over de familie Dunlop. Al twee generaties lang zijn de Dunlop-mannen geobsedeerd door wegraces op de motor, de gevaarlijkste vorm van alle motorsporten. Dat leidt tot grote successen en tragische ongelukken.

Meer over