Tv- en filmtipsZondag 28 oktober

De Volkskrant film- en tv-tips voor zondag 28 oktober

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit moet u zondag zien.

The Little Drummer Girl Beeld
The Little Drummer GirlBeeld

Tegenlicht: Mijn stad is mijn hart

Zondag, NPO 2, 21.05 uur

In het zeer diverse Rotterdam heeft inmiddels twee derde van de jongeren een migratie-achtergrond. In Mijn stad is mijn hart wordt getoond hoe nu ook in Rotterdam gentrificatie in opkomst is. Hoe gaan bi-culturele jongeren om met o.a. verdringing op de huizenmarkt?

Lief dagboek

Zondag, NPO 1, 21.20 uur

Puberdagboeken, die staan toch veel met onzekerheden, liefdesverdriet en andere gênante ontboezemingen die ieder volwassen mens het liefst zo snel mogelijk vergeet? Nou, niet in dit nieuwe programma van Marc-Marie Huijbregts, want daarin gaan volwassenen de intieme schrijfsels uit hun puberteit juist voorlezen voor een volle zaal. Naast de optredens zelf is in het programma ook te zien hoe de voorlezers zich met hulp van presentator Huijbregts en een dramaturg voorbereiden op de performance.

The Little Drummer Girl

Zondag, BBC 2, 22.00 uur

Nieuwe spionageserie naar het boek van John Le Carré uit 1983, over een Britse actrice die eind jaren zeventig onbedoeld het middelpunt wordt van een internationale spionage-operatie. De serie heeft een topcast: Hollywood-acteur Michael Shannon speelt Martin Kurtz, een Israëlische agent die een reeks aanslagen op prominente Joden in Europa onderzoekt. Alexander Skarsgård speelt de Israëlische spion Becker, die actrice Charlie (Florence Pugh) ontmoet op een Grieks strand en haar meesleurt in de operatie.

Fast Five (Justin Lin, 2011)

Zondag, Veronica, 20.30 uur

Ooit was een filmachtervolging al spectaculair als er auto’s over het trottoir scheurden en ze hier en daar een bloemenkraampje of een over straat gedragen glazen ruit aan diggelen reden. Die tijd komt nooit meer terug, met dank aan producties als de The Fast and the Furious-serie. In het heerlijk onzinnige deel 5 crossen Brian O’Conner (wijlen Paul Walker) en Dominic Toretto (Vin Diesel) met een gigantische stalen kluis door Rio de Janeiro, waarmee ze het halve stadscentrum verwoesten en een vloot politieauto’s tot schroot reduceren.

The Ring (Gore Verbinski, 2002)

Zondag, BBC 2, 00.00 uur

‘Het ziet eruit als een studentenfilmpje’, zegt een van de personages in The Ring wanneer hij naar een mysterieuze videoband heeft gekeken. Inderdaad zouden de zwaarmoedige zwart-witbeelden van een ladder, een suïcidale vrouw en een spiegel het werk van een kunstzinnige student kunnen zijn. Maar ze krijgen in de film een griezelige lading. Iedereen die ernaar kijkt, wordt gebeld met de boodschap dat hij nog zeven dagen te leven heeft. Het is een sterke gimmick overgenomen van het Japanse Ringu (1998) die ook in deze Amerikaanse versie knap wordt uitgewerkt. Naomi Watts speelt de journaliste die op onderzoek uitgaat.

Meer over