TipsFilm en Televisie

De Volkskrant film- en tv-tips voor zondag 28 april

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit moet u zondag zien.

null Beeld

The Dark Knight (Christopher Nolan, 2008)

Veronica, 20.30-23.35 uur.

De tweede Batmanfilm van Christopher Nolan, die zijn status bovenal dankt aan de overrompelende vertolking van slechterik The Joker door wijlen Heath Ledger. De acteur werd postuum dertig maal geëerd voor zijn vertolking, onder meer met een Oscar en een Golden Globe.

Free Willy (Simon Wincer, 1993)

Net 5, 10.20-12.30 uur.

Het rebelse pleegkind Jesse moet voor straf eigenhandig de door hem aangebrachte graffiti in een dolfinarium verwijderen en sluit vriendschap met de orka Willy, in een jeugdklassieker die het begrip sentimentaliteit oprekt en drie vervolgen kreeg.

Koning van Katoren (Ben Sombogaart, 2012)

NPO 3, 15.30-17.35 uur.

Jan Terlouws fantasierijke jeugdroman gold lang als onverfilmbaar (op hol geslagen kerkgebouwen, een kolossale vuilnisdraak), maar regisseur Ben Sombogaart (Abeltje, Pluk van de Petteflet) durfde het wel aan.

Secret Cities

Canvas, 20.55 uur

Janina Ramirez en Alastair Sooke bekijken wereldsteden door hun kunsthistorische bril. Wat zeggen kunst en architectuur over de ziel van een stad? In Amsterdam zien ze aan de grachtenhuizen en honderden bruggen hoe alle sociale lagen bij elkaar leefden en rekening met elkaar moesten houden.

Medialogica

NPO2, 21.15 uur

Al jaren onderzoekt John van den Heuvel met Ontvoerd internationale kinderontvoeringszaken. Ontvoerd haalt kinderen, vaak meegenomen door een ex, terug naar Nederland om ze te herenigen met de achtergebleven ouder. Hoe krijgt Van den Heuvel dit voor elkaar? Wat is de relatie tussen overheidsinstanties en het programma?

Captain Fantastic (Matt Ross, 2016)

BBC 2, 23.00-00.50 uur.

Vader Ben (Viggo Mortensen) heeft zich afgekeerd van de ‘fascistische, kapitalistische maatschappij’ en woont met zijn zes kinderen in de bossen, in deze grappige, eigenzinnige en hartverwarmende film die dwingt tot nadenken over de consumptiemaatschappij en ouderschap.

Meer over