TipsFilm en televisie

De Volkskrant film- en tv-tips voor zondag 24 november

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van zondag.

Hugh Jackman als Logan. Beeld
Hugh Jackman als Logan.

Great Expectations (David Lean, 1946)

BBC 2, 16.05 uur

Meesterlijke, vrije bewerking van Dickens’ roman over de avonturen van weesjongen Pip, die voorbestemd lijkt voor een simpel, armoedig bestaan. Dankzij een anonieme weldoener komt daar verandering in.

Logan (James Mangold, 2017)

Veronica, 20.00 uur

Bijzonder sombere X-Men-film. Wolverine alias Logan (Hugh Jackman) is toe aan verlossing. Zie hem vermoeid de kogels uit het superlijf persen, na een gewelddadig gevecht. De film is meer drama, apocalyptische western of zelfs horror dan geijkt superheldenspektakel.

Carol (Todd Haynes, 2015)

Arte, 20.15 uur

Sublieme romance, gevat in een zalige ingetogen stijl. De getrouwde Carol (Cate Blanchett) valt in het New York van de jaren vijftig als een blok voor de jonge warenhuisverkoopster Therese (Rooney Mara).

Medialogica

NPO 2, 21.15 uur

Aflevering over haatzaaien op sociale media. Online gaan handleidingen rond waarin staat hoe je het beste complottheorieën onder de aandacht kunt brengen en ‘tegenstanders monddood maakt’.

Les démons (Philippe Lesage, 2015)

TV 5, 22.59 uur

Het kwaad lijkt overal te loeren, van dag tot avond, in deze ijzingwekkende, suggestieve Canadese thriller. Wanneer in zijn omgeving een kindermoordenaar rondwaart, slaat de fantasie van de 10-jarige Felix op hol.

Het zaad van Karbaat

NPO 3, 23.10 uur

In een nagebouwde kliniek doen moeders en kinderen hun verhaal over vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat. In 2017 werd duidelijk dat de inmiddels overleden Karbaat de onrechtmatige vader was van zeker vijftig kinderen.

Meer over