FILM- EN TV-TIPSZondag 19 mei

De Volkskrant film- en tv-tips voor zondag 19 mei

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit moet u zaterdag zien.

Petit Paysan.  Beeld
Petit Paysan.

Petit Paysan

(Hubert Charuel, 2017)

Hoe reageert een door zijn werk verteerde veeboer, wanneer hij op een ochtend bij een van de dieren symptomen van de gekkekoeienziekte aantreft? Knappe hoofdrol van Swann Arlaud, in een sterk boerendrama dat steeds verder richting film noir schuift.

TV5, 22.50-00.17 uur

Jungle Book

(Zoltan Korda, 1946).

Fraaie bewerking van Kiplings veel verfilmde avonturenroman, met de in 1924 geboren Indiase, in 1944 naar Amerika geëmigreerde filmster Sabu Dastagir (kortweg Sabu) als de jongen Mowgli, die bij de wilde dieren opgroeit.

Net 5, 10.20-12.35 uur

Knetter

(Martin Koolhoven, 2005)

De 9-jarige Bonnie (Jesse Rinsma) zit met een manisch-depressieve moeder (Carice van Houten), een onbekende vader, en de dood haar inwonende oma. Toch houden regisseur Koolhoven en scenarioschrijver Mieke de Jong Knetter licht en innemend.

NPO 3, 15.30-16.50 uur

Young Frankenstein

(Mel Brooks, 1974)

Fijne zwart-wit persiflage van Mary Shelley’s klassieke monster-roman. Heerlijke rollen van Gene Wilder als gekke professor, Marty Feldman als diens gebochelde hulp en Peter Boyle in de rol van het monster.

BBC 2, 00.25-02.05 uur

Cuba na Castro

NPO 2, 20.20 uur

Nu Cubanen niet meer verplicht zijn om voor de staat te werken, zijn velen aan het ondernemen geslagen. Yuri Capetillo Hardy, die Cuba ooit ontvluchtte, ontmoet ondernemers die zich aan vele, en in Yuri’s ogen onlogische, regels moeten houden.

On the road zonder Jack

Canvas, 21.50 uur

Documentairemaker Luc Vrydaghs trekt na reisseries door Nicaragua en Madagaskar nu in een oude Chevrolet door de Verenigde Staten. Hij zag onder meer grote drugsproblemen en een diepgeworteld racisme. De reeks schetst een onverbloemd beeld van het land.

Meer over