TipsFilm en Televisie

De Volkskrant film- en tv-tips voor zaterdag 3 augustus

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van zaterdag.

Kevin Toma en Joris Henquet
Beeld uit The Red Shoes. Beeld
Beeld uit The Red Shoes.

The Red Shoes

Zaterdag, BBC 2, 13.50 uur

(Michael Powell en Emeric Pressburger, 1948) De ultieme balletfilm, vooral dankzij de vondsten van cameraman Jack Cardiff, die behalve bijzondere kleuren (Technicolor) dito dansbewegingen liet ontstaan. Moira Shearer is de jonge ballerina die moet kiezen tussen de volledige overgave aan de kunst en de liefde voor componist Marius Goring.

Canal Parade 2019

NPO 1, 12.40 uur

De hele middag doen Ellie Lust en Rik van de Westelaken verslag van de botenparade door de Amsterdamse grachten tijdens Pride 2019. Voor wie alleen de hoogtepunten wil zien, is er om 22.00 uur op NPO 3 ook nog een compilatie met de mooiste/origineelste boten.

Bancroft

Canvas, 20.40 uur

Dubbele openingsaflevering van het Britse vierluik rond hoofdinspecteur Elizabeth Bancroft (Sarah Parish), die de gewelddadige Kamara-bende probeert op te rollen. Maar Bancroft heeft zelf ook duistere geheimen, zo ontdekt haar collega Katherine (Faye Marsay).

The School of Rock

Eén, 20.35 uur

(Richard Linklater, 2003) Rockgitarist Dewey Finn (Jack Black) doet zich voor als invaller op een elitaire basisschool, waar hij zijn leergierige klasje omvormt tot een rockband. Conventioneel maar leuk.

Jimmy’s Hall

Canvas, 22.30 uur

(Ken Loach, 2014) Ken Loach laat er geen misverstand over bestaan: de danszaal van held Jimmy is een mooie, onschuldige plek. Precies wat de jeugd in Jimmy’s Ierse dorpje wil, anno 1932. Dat kan natuurlijk niet zo blijven.

Quand on a 17 ans

NPO 2, 22.40 uur

(André Téchiné, 2016) Twee 17-jarige jongens in een Frans bergdorpje slaan elkaar de hersens in, maar onderhuids is er in dit verfijnde tienerdrama meer aan de hand. Met piepkleine stapjes duwt de film zijn hoofdpersonages bij elkaar.

Meer over