Film- en tv-tipsZaterdag 29 juni

De Volkskrant film- en tv-tips voor zaterdag 29 juni 2019

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van zaterdag.

Kevin Toma en Jesse Heijnis
 The end of the tour met acteur Jason Segel rechts, Jesse Eisenberg links. Beeld
The end of the tour met acteur Jason Segel rechts, Jesse Eisenberg links.

The End of the Tour

(James Ponsoldt, 2015)

Rolling Stone-journalist David Lipsky (Jesse Eisenberg) gaat mee op promotietour met literaire superster David Foster Wallace (Jason Segel). Dat betekent twee zoekende personages in een minstens even zoekende en aftastende film, in plaats van een brave aaneenschakeling van hoogte- en dieptepunten.

Canvas, 22.35-00.15 uur

Glastonbury

BBC 2, 16.30 uur

De BBC doet nog het hele weekend live verslag van podiumkunstenfestival Glastonbury (goed voor 175 duizend bezoekers). De zaterdag wordt op het hoofdpodium afgesloten door The Killers, de zondag door The Cure.

Zootropolis (Byron Howard, 2016)

BBC 1, 16.15-17.55 uur

Geweldige, geëngageerde Disney-animatiefilm. Anders dan haar 275 broertjes en zusjes wil Judy Hopps geen wortelteler worden, maar politieagent. Wanneer in Zootropolis een aantal roofdieren spoorloos verdwijnt, is dat een kluifje naar haar poot.

Floortje aan het einde van de wereld

NPO 1, 20.30 uur

Herhaling van de aflevering die Floortje Dessing maakte over het piepkleine eiland Maatsuyker, ten zuiden van Australië. Twee vrijwilligers houden er het weer in de gaten en maaien het gras.

Lek (Jean van de Velde, 2000)

NPO 3, 23.50-01.42 uur

De openingsscène van deze politiefilm blijft bloedstollend, en ook verder is Lek geestig en slim, met een sterke Cas Jansen als agent die merkt dat niet al zijn collega’s onkreukbaar zijn.

Buried (Rodrigo Cortés, 2010)

BBC 1, 00.50-02.25 uur

Wakker worden in een doodskist: het overkomt vrachtwagenchauffeur Paul Conroy (Ryan Reynolds). Zenuwslopend, ook voor wie best tegen een beetje claustrofobie kan.

Meer over