Film- en tv-tipszaterdag 25 mei

De Volkskrant film- en tv-tips voor zaterdag 25 mei

Kevin Toma
Beeld uit de film Inside Out van Disney Pixar.  Beeld
Beeld uit de film Inside Out van Disney Pixar.

Inside Out (Pete Docter en Ronnie Del Carmen, 2015)

BBC one, 18.45-20.15 uur

Wat gaat er om in het hoofd van een meisje van 11? Die vraag ligt aan de basis van dit met een Oscar bekroonde Pixar-meesterwerk, rond het pril puberende meisje Riley (ingesproken door Kaitlyn Dias). Het landschap van haar emoties beweegt zich tussen wetenschap, fantasie en paddenstoelentrip.

GRAND PRIX MONACO

ZIGGO SPORT, 14.15 UUR

Vandaag de kwalificatie, morgen de race op het historische circuit door de straten en langs de jachten van Monte Carlo. Altijd lastig inhalen daar. Mercedes was de sterkste de afgelopen GP’s, maar wat gaan Red Bull en Max Verstappen doen op de Grand Prix van Monaco?

ANDERE TIJDEN SPECIAL; DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG

NPO2, 21.05 UUR

Diepe generatiekloven, meisjes die dromen van trouwen, jongens gekeurd voor dienst, sparen voor de uitzet, de kwestie of je op vakantie mag met je verloofde of dat er dan ‘gevaarlijke intimiteit’ ontstaat. Aandoenlijke beelden van de jeugd van Nederland in andere, vroegere tijden.

Hemel op aarde (Pieter Kuijpers, 2013)

NPO 3, 22.30-00.10 uur

Geheel Limburgs gesproken, kalm en aandoenlijk coming-of-agedrama. Hemel op aarde speelt zich af in de late jaren zeventig/begin jaren tachtig in de omgeving van Venlo, waar regisseur Kuijpers en scenarioschrijver Edward Stelder opgroeiden.

The Full Monty (Peter Cattaneo, 1997)

BBC 1, 23.20-00.45 uur

Werkloze staalarbeiders uit Sheffield volgen The Chippendales na en beginnen hun eigen stripact. Komedie-kaskraker, goed voor vier Oscar-nominaties, die door de onbeholpen directheid weet te ontroeren.

La tête haute (Emmanuelle Bercot, 2015)

NPO 2, 23.35-01.25 uur

Regisseur Bercot volgt probleemjongen Malony (Rod Paradot) van zijn zesde tot zijn 17de, terwijl hij zich regelmatig bij een steeds vermoeidere rechter (Catherine Deneuve) moet melden. Debutant Paradot draagt de film fantastisch.

Meer over