Film- en tv-tipsZaterdag 20 juli

De Volkskrant film- en tv-tips voor zaterdag 20 juli

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van zaterdag.

Margot Robbie in The Big Short van Adam McKay. Beeld
Margot Robbie in The Big Short van Adam McKay.

The Big Short

BBC 2, 23.50 uur

(Adam McKay, 2015) Intens informatiedicht kredietcrisisdrama in 130 wonderbaarlijk swingende minuten biedt een groot publiek niet alleen intelligente inzichten in een voor velen ondoorgrondelijke wereld – regisseur Adam McKay maakt er ook spektakel van. Als McKay zich realiseert dat een scène die specifiek ingaat op een ingewikkeld financieel product niet zonder uitleg kan, voert hij doodleuk actrice Margot Robbie in een bubbelbad op om over de valkuilen van hypotheekobligaties te vertellen.

Zootropolis

BBC 1, 18.00 uur

(Byron Howard en Rich Moore, 2016) Anders dan haar 275 broertjes en zusjes wil het doortastende konijn Judy geen wortelteler worden, maar politieagent. Ze krijgt de kans zich te bewijzen in deze sterke, geëngageerde Disney-animatiefilm.

The Pier

NPO 3, 20.25 UUR

Thriller en zinnelijk relatiedrama van de schrijvers van La casa de papel, tegen de achtergrond van Valencia’s natuurgebied Albufera. Alejandra komt erachter dat haar dood gevonden geliefde Oscar een dubbelleven leidde met een andere vrouw. Alles loopt anders dan gedacht wanneer ze die andere vrouw ontmoet.

De maanlanding 50 jaar na de eerste stap

NPO 1, 20.30 UUR

Claudia de Breij en André Kuipers presenteren vijftig jaar na de maanlanding van Apollo 11 een speciale avond vanuit ESTEC in Noordwijk. Claudia wil alles weten. Waarom zette Neil Armstrong als eerste de stap? Waarom stopten de bemande maanmissies na 1972? Bijzondere gasten halen herinneringen op.

Clouds of Sils Maria

Canvas, 22.40 uur

(Olivier Assayas, 2014) Scherp drama over liefde, afhankelijkheid, Hollywood en roem, waarin actrice Maria (Juliette Binoche) zich met haar assistent (een geweldige Kristen Stewart) terugtrekt om een betekenisvolle toneeltekst te oefenen.

Love & Friendship

NPO 2, 00.05 uur

(Whit Stillman, 2016) Feestelijke, sardonische plaagfilm met sterk acteerwerk, bijtende dialogen, een hoog tempo en een piekfijne aankleding, gebaseerd op de novelle Lady Susan van Jane Austen.

Meer over