FILM- EN TV-TIPSzaterdag 16 maart

De Volkskrant film- en tv-tips voor zaterdag 16 maart

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van zaterdag.

The Patience Stone Beeld
The Patience Stone

The Patience Stone (Atiq Rahimi, 2012)
Canvas, 22.55-00.30 uur.

In een naamloos oorlogsgebied ergens in het Midden-Oosten, houdt een jonge vrouw bevrijdende monologen tegen haar veel oudere, comateuze echtgenoot. The Patience Stone is een gedurfd verhaal over de gevolgen van oorlog, die volgens de Afghaanse schrijver-filmmaker Atiq Rahimi ondanks alle gruwelen niet per definitie negatief hoeven zijn.

Of ik gek ben (Frank Lammers, 2016)
NPO 3, 23.05-00.50 uur.

De verfilming van het boek van Michiel Stroink over een jongen in een tbs-kliniek gaat werken als het een thriller wordt. Zit Benjamin echt onschuldig vast of speelt zijn geheugen spelletjes met hem?

Deux jours, une nuit (Jean-Pierre en Luc Dardenne, 2014)
NPO 2, 23.45-01.15 uur.

De collega’s van Sandra (Marion Cotillard, briljant) moeten kiezen: of zij krijgen een bonus, of Sandra behoudt haar baan. Sandra heeft twee dagen om hun keuze te beïnvloeden; een hartverscheurende én louterende reis.

The Avengers (Joss Whedon, 2012)
BBC 1, 00.00-02.20 uur.

Uitstekende copieuze superheldensnack ter opwarming van het aankomende Avengers: Endgame. De slotscène is een feest van destructie. Regisseur Whedon beweegt virtuoos mee met de acties van de verschillende vergelders.

Scene uit The Avengers. Beeld ap
Scene uit The Avengers.Beeld ap

Arctic Circle
NPO 3, 20.25 uur

In deze nieuwe Fins-Duitse thrillerserie treft de politie van Ivalo, een plaatsje gelegen in ijskoud Fins Lapland, in een boerderij een prostituee aan die met een gevaarlijk virus is besmet. Daarop laten de Finnen een prominente Duitse viroloog invliegen om de zaak te onderzoeken.

Even tot hier
NPO 1, 21.20 uur

‘De Kwis’ is niet meer, de muzikale cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe nog wel. Zij keren terug met een satirische terugblik op de afgelopen week. Met een mini-musical, gasten uit het nieuws en bekende zangers die hun grote hit in een actueel jasje gieten.

Meer over