FILM-EN TV-TIPSWoensdag 23 oktober

De Volkskrant film- en tv-tips voor woensdag

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van woensdag.

Beeld uit Baby Driver (2017). Beeld
Beeld uit Baby Driver (2017).

Meester Kikker

(Anna van der Heide, 2016)

NPO 3, 15.30 uur.

In de charmante Paul van Loon-verfilming Meester Kikker verandert de meester van meisje Sita op ongepaste en onvermoede momenten in een, jawel, kikker. Liefdevol vormgegeven en plezierig geacteerd, inclusief fijne antagonist in de gedaante van de nieuwe schooldirecteur Stork: een man met de griezelige trekjes van een ooievaar.

Uit elkaar!!

NPO 2, 20.25 uur

Documentairemakers Frans en Silvia Bromet volgen echtparen waarvan een van de twee een vorm van dementie heeft gekregen. De partner wordt hierbij vaak mantelzorger, maar die zorg heeft ook grenzen. Hoe gaan de echtparen daarmee om?

Baby Driver

(Edgar Wright, 2017)

Veronica, 21.05 uur.

De muziek gaat voor de overval, niet andersom. Want zonder muziek kan de vluchtautochauffeur uit Baby Driver eenvoudigweg niet functioneren. Ook al bezit de film weinig meer diepgang dan dit ene briljante uitgangspunt, Edgar Wright (Shaun of the Dead) regisseert met vaart en schwung. De actiescènes werden nauwelijks digitaal opgepompt en zijn toch heerlijk over de top, tot aan kogelinslagen op de maat van de beat.

Cash or trash

SBS 6, 21.30 uur

Voor realitysoap Chateau Meiland zocht Martien Meiland al allerlei bijzondere spullen bij elkaar. Nu presenteert hij ook een nieuw programma waarin Nederlanders hun eigendommen laten taxeren en proberen te verkopen.

Trippers

NPO 3, 22.00 uur

In het door misdaad geteisterde El Salvador in Midden-Amerika bezoekt Tim Hofman een gevangenis waar criminelen hun leven radicaal omgooien: ze stellen hun leven volledig in het teken van religie en doen vanaf die dag geen vlieg meer kwaad.

U-571

(Jonathan Mostow, 2000)

RTL 7, 22.40 uur.

Amerikaanse soldaten moeten een op de oceaan dobberende nazi-duikboot overmeesteren, om de zogenaamde Enigma-coderingsmachine te kunnen kraken. Een stevige missie voor mannen met strakke kaaklijnen, in dit gezwollen maar bij vlagen zeer spannende WOII-vehikel met verhitte actiescènes in krappe ruimten.

De toekomstbouwers

NPO 2, 22.50 uur

Nadia Moussaid praat met Thom Bindels (1993), die een ingraafbare, kartonnen tuin heeft ontworpen waarmee onvruchtbare gebieden transformeren in voedselwalhalla’s. Zijn er ook neveneffecten bij zo’n ingreep in de natuur?

Meer over