TipsFilm en televisie

De Volkskrant film- en tv-tips voor woensdag 27 november

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van woensdag.

Fred Astaire en Leslie Caron in ‘Daddy Long Legs’.Beeld Filmbeeld

High Noon (Fred Zinnemann, 1952)

Arte, 13.55 uur

Klassieke, nog altijd spannende en sfeervolle western, zich goeddeels afspelend in real time. Op de dag dat marshall Will Kane (een getergde Gary Cooper) zal trouwen met zijn geliefde Amy (Grace Kelly), ontdekt hij dat vier schurken het op hem gemunt hebben.

Daddy Long Legs (Jean Negulesco, 1955)

BBC 2, 16.15 uur

In navolging van An American Paris (1951) probeerden verschillende Hollywood-musicals in de jaren vijftig te scoren met een Franse setting. Zo ook deze film, de zoveelste bewerking van Jean Websters roman Daddy-Long-Legs (1912), waarin Fred Astaire een miljonair speelt die zich - op afstand - ontfermt over een wees (Leslie Caron) en later met haar een romance krijgt. Het leeftijdsverschil tussen de hoofdpersonages is enorm, maar als ze samen dansen klopt alles. 

2Doc IDFA Primeur: MS

NPO 2, 20.25 uur

Documentaire over leven met de ziekte multiple sclerose. Maker Suzanne Raes koos de vorm van een ‘filmische dialoog’ tussen schrijver en ervaringsdeskundige Lineke van den Boezem en prominent hersenonderzoeker Jeroen Geurts.

De reünie

NPO 1, 21.25 uur

Anita Witzier organiseert een reünie van de lichting van 1997 aan instituut Clingendael in Wassenaar. 25 uitverkoren talenten werden daar klaargestoomd voor de diplomatie, waarin ze nu allemaal internationale topposities vervullen.

Trippers

NPO 3, 22.00 uur

De zuidkust van Spanje is geliefd bij de georganiseerde misdaad als onderdeel van een Europese drugsroute vol hasj en cocaïne. Emma Wortelboer en Eva Cleven zoeken uit wat de gevolgen hiervan zijn voor de Costa del Sol.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (David Yates, 2011)

Net 5, 22.40 uur

Het slotstuk van de in twee films opgeknipte finale van de Harry Potter-saga werd de apotheose waarop alle liefhebbers hadden gehoopt. Vol overgave gooien de makers nog een laatste keer alles in de strijd, in een film als een achtbaan.

2Doc IDFA Primeur: Advocate

NPO 2, 23.00 uur

Een portret van de Israëlische mensenrechtenadvocate Lea Tsemel (74). Zij maakte haar specialiteit van het verdedigen van Palestijnen die zich hebben verzet tegen de bezetting. Hierdoor is ze soms ‘advocaat van de duivel’ genoemd. 

Meer over