TipsFilm & Televisie

De Volkskrant film- en tv-tips voor woensdag 17 juli

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van woensdag.

The Right Stuff Beeld
The Right Stuff

Herdenking ramp MH17

NPO 2, 18.55 uur

Vandaag is het vijf jaar geleden dat Malaysia Airlines-vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne uit de lucht werd geschoten. De NOS blikt terug op de herdenking, vandaag in het herinneringsbos in Park Vijfhuizen bij Schiphol, met onder andere een toespraak van premier Rutte.

Feyenoord-Panathinaikos

Veronica, 19.30 uur

Feyenoord en de nieuwe hoofdtrainer Jaap Stam presenteren zich aan het thuispubliek in stadion De Kuip. Dit gebeurt met een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Griekse Panathinaikos, live te volgen vanaf 20.00 uur.

Remarkable Places to Eat

BBC 2, 21.00 uur

In deze culinaire reisserie gaat presentator Fred Sirieix (de gastheer uit First Dates) met chefkoks eten in hun favoriete restaurants. In aflevering 1 is hij in Venetië met chef Angela Hartnett. Zij neemt Fred mee naar het kleine visrestaurant Osteria alle Testiere.

The Right Stuff

Canvas, 21.05 uur

(Philip Kaufman, 1983) 26 jaar na de wereldpremière is The Right Stuff nog altijd een spannende verkenning van de opmars van de Amerikaanse astronauten. Het Mercury-project, het Amerikaanse antwoord op de Sovjet-ruimtevaart, wordt op fraaie wijze geromantiseerd. Sam Shepard, Scott Glenn, Fred Ward en Ed Harris spelen de straaljagerpiloten die werden opgeleid tot de eerste astronauten. Naar het boek van Tom Wolfe.

De oorlog is Oud Ade binnen gekomen, vijf jaar na MH17

NPO 2, 21.10 uur

Van de 196 Nederlanders die om het leven kwamen bij de ramp met de MH17, kwamen er twee uit het dorp Oud Ade. In deze documentaire zien we hoe het vijf jaar na de ramp gaat met hun nabestaanden en de andere dorpsbewoners.

Lord of War

RTL 7, 21.30 uur

(Andrew Niccol, 2005) Even virtuoze als opzichtige aanklacht tegen de wapenindustrie. Aan de hand van wapenhandelaar Orlov (Nicolas Cage), die zijn gezin steeds moeilijker kan wijsmaken dat hij hout verkoopt, wil regisseur en scenarist Niccol de kijker wakker schudden.

Heat

Veronica, 22.00 uur

(Michael Mann, 1995) Robert De Niro en Al Pacino zijn in Heat elkaars tegenpolen én gelijken: De Niro de dief, Pacino de politieman die op hem jaagt. Geweldige personages, fantastische beeldvoering en adembenemende actiescènes.

Top Gun

Net 5, 22.35 uur

(Tony Scott, 1986) Een feest blijft het, dit verhaal over de macho’s van de elitepilotenopleiding van de Amerikaanse marine. Goodguy Tom Cruise en badguy Val Kilmer strijden om de beste te worden, en daartussendoor wandelt Kelly McGillis.

Meer over