TipsFilm en Televisie

De Volkskrant film- en tv-tips voor woensdag 16 oktober

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van woensdag.

Marina Hands en Jean-Louis Coulloc’h in Lady Chatterley. Beeld
Marina Hands en Jean-Louis Coulloc’h in Lady Chatterley.

Thunderpants (Peter Hewitt, 2002)

NPO 3, 15.30 uur

Lollige jeugdfilm. Een aangeboren afwijking gaf Patrick Smash een dubbele spijsvertering, en dat veroorzaakt bij het jongetje weer een overdadige aanmaak van darmgassen.

Lady Chatterley (Pascale Ferran, 2006)

Arte, 20.15 uur

Sensuele, ontroerende staalkaart van wat de liefde vermag, naar een onbekendere versie van D.H. Lawrence’ klassieke schandaalroman Lady Chatterley’s Lover. Marina Hands is fraai als de ontluikende Constance. Ferran plaatst de opbloeiende liefde van de aristocratische Constance en mijnwerkerszoon Parkin (Jean-Louis Coulloc’h) nadrukkelijk tegen de wisselende seizoenen. Hun vrijscènes zijn magnifiek, teder en opwindend. De film werd bekroond met vijf Césars.

Zembla special

NPO 2, 20.25 uur

Hetty Nietsch onderzoekt waarom anorexia, nog altijd de dodelijkste psychiatrische aandoening, zo moeilijk te behandelen is. Ze spreekt met patiënten, ouders en behandelaars over het zoeken naar de juiste therapie.

Misdaadadvocaten

Net 5, 20.30 uur

Het nieuwe Net 5, ‘powered by Linda’, krijgt steeds meer vorm. Zo begint deze realityserie waarin zes vrouwelijke strafrechtadvocaten worden gevolgd tijdens hun werk in de rechtbank, de gevangenis en de tbs-kliniek, maar ook thuis.

Knight and Day (James Mangold, 2010)

Veronica, 20.30 uur

Charmante vent, die Roy Miller (Tom Cruise). Dat vindt althans June Havens (Cameron Diaz) wanneer ze hem in een vliegtuig ontmoet, niet wetend dat hij een opgejaagde geheimagent is. Plezierige actiekomedie.

Jack Reacher (Christopher McQuarrie, 2012)

RTL 7, 20.30 uur

Eerste, wat moeizame Jack Reacher-verfilming, waarin Tom Cruise – ja, hij alweer – het als oorlogsveteraan opneemt tegen een vaag misdaadsyndicaat. Leuk is vooral Werner Herzog als Russische boevenbaas.

Eén tegen eenzaamheid

NPO 1, 21.25 uur

Live-uitzending waarin aandacht wordt gevraagd voor het groeiend aantal Nederlanders dat zich eenzaam voelt. Er is een belpanel en minister Hugo de Jonge en Omroep Max-directeur Jan Slagter gaan op pad met eenzame mensen.

Ladies night

Net 5, 21.30 uur

Nieuwe wekelijkse vrouwentalkshow waarin Merel Westrik het nieuws en het leven doorneemt met een groep ‘vaste vriendinnen’, onder wie Linda de Mol, Fidan Ekiz, Olcay Gulsen en Tjitske Reidinga, maar ook met actuele gasten.

Meer over