FILM- EN TV-TIPSvrijdag 19 juli

De Volkskrant film-en-tv-tips voor vrijdag 19 juli 2019

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van vrijdag.

Black Cat, White Cat. Beeld
Black Cat, White Cat.

Inside the black market

Canvas, 20.30 uur

BBC-journalist Livvy Haydock doet onderzoek naar de Britse zwarte markt. Jaarlijks gaat daar voor 9 miljard pond om in onder andere namaaktassen, nepkleding en (gevaarlijke) medicijnen.

Black Cat, White Cat

Canvas, 21.05 uur

(Emir Kusturica, 1998) Crna macka, beli macor heet deze uitzinnige komedie in het Servo-Kroatisch: ‘Zwarte poes, witte kater’. Daarmee worden de dochter en de zoon van twee rivaliserende Roma-families bedoeld, die met elkaar moeten trouwen om de rekeningen van hun vaders te vereffenen. Kusturica is een man van het grote gebaar, en het huwelijksfeest ontpopt zich tot een Fellini-achtige chaos. Met een soundtrack vol heerlijk opgefokte Balkan-blazers.

De smaak van Joël

NPO 2, 21.15 uur

In deze aflevering over aromatiseren bezoekt culinair journalist Joël Broekaert in Engeland een van de beste restaurants ter wereld. Nostalgische smaakmakers brengen hem terug naar zijn kindertijd.

Break free

NPO 3, 21.25 uur

Portret van de 19-jarige Darryl Gunawan, die omkwam bij de ramp met de MH17. Zijn tante Jessica, die als een zus voor hem was, volgt de reis die Darryl nooit heeft kunnen afmaken.

Amy

Arte, 21.45 uur

(Asif Kapadia, 2015) Een verdiend kassucces: uit een schat aan bestaand beeldmateriaal stelde regisseur Kapadia een even zorgvuldig als schokkend portret samen van Amy Winehouse, die gigantisch succes paarde aan enorme persoonlijke problemen.

Don Jon

NPO 3, 22.40 uur

(Joseph Gordon-Levitt, 2013) Sympathiek regiedebuut van acteur Gordon-Levitt, die hier ook het titelpersonage voor zijn rekening neemt. Deze Don Juan raakt in verwarring als hij de mooiste vrouw van de wereld tegenkomt (wie anders dan Scarlett Johansson?).

Madonna: The MDNA Tour

Arte, 23.50 uur

Beelden van de wereldtournee uit 2012 waarmee Madonna 65 steden aandeed in onder meer het Midden-Oosten en Europa. Op een driehoekvormig podium zingt ze al haar grote hits.

The Company You Keep

RTL 8, 00.25 uur

(Robert Redford, 2012) De negende door Robert Redford geregisseerde film biedt ouderwets amusement rond de voormalige links-radicale activist Nick Sloan (Redford zelf), die undercover leeft sinds hij met zijn groepering betrokken was bij een fataal verlopen bankoverval.

Meer over