Film- en tv-tipsMaandag 29 juli

De Volkskrant film- en tv-tips voor maandag 29 juli

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van maandag.

Tom Cruise en Mia Sara in Legend Beeld
Tom Cruise en Mia Sara in Legend

Legend

Net 5, 23.20 uur

(Ridley Scott, 1985) Curieus, mooi vormgegeven sprookje dat zich in een prehistorische droomwereld afspeelt. Daarin moet een jonge Tom Cruise (sluik, halflang haar) als boerenjongen annex mythologische held voorkomen dat alle eenhoorns worden uitgeroeid door de duivelse Tim Curry-met-bolderstem. Te onzinnig voor woorden, maar de aaneenschakeling van geweldige outfits en over-de-top make-up, die de videoclipachtergrond van regisseur Scott verraden, maakt veel goed.

Cast Away

RTL 8, 20.30 uur

(Robert Zemeckis, 2000) In deze aardige variatie op Robinson Crusoe moet een FedEx-manager (Tom Hanks) zichzelf na een vliegtuigcrash opnieuw uitvinden in de natuur. Zijn enige bezittingen komen van aangespoelde postpakketten.

Bruce Almighty

Veronica, 20.30 uur

(Tom Shadyac, 2003) Onderhoudende komedie, met Jim Carry als televisiepresentator Bruce, die hinder ondervindt van collega Evan (Steve Carell) en in de hemel wordt ontvangen door de hagelwit geklede Morgan Freeman.

Robin Hood: Prince of Thieves

Net 5, 20.30 uur

(Kevin Reynolds, 1991) Ouderwetse avonturenfilm, met Kevin Costner als dief met het gouden hart én Amerikaans accent. Pluspunten: Morgan Freeman als Robins Moorse vriend Azeem en Alan Rickman als sheriff van Nottingham.

De diva in mij

NPO 3, 20.20 uur

Nieuwe serie waarin dragqueens op pad gaat om vrouwen te verrassen met een metamorfose. In aflevering één maken we kennis met Chary, die is aangekomen en zich daardoor onzeker en minder vrouwelijk voelt.

Ellie aan de verkeerde kant

NPO 3, 21.10 uur

Omdat lhbti’ers nog steeds te maken krijgen met verbaal en fysiek geweld, praat oud-politievrouw Ellie Lust met daders en slachtoffers. Ook vraagt ze deskundigen waar de agressie vandaan komt.

Planeet Nigeria

NPO 2, 21.15 uur

In deel twee van zijn reis door Nigeria gaat Ikenna Azuike naar het geboortedorp van zijn grootvader. Hij bezoekt een begrafenis van een verre oom en ontdekt welke rol zijn familie speelde in de opkomst van het Nigeria van nu.

The Clinton Affair

NPO 2, 22.40 uur

Docuserie over de afzettingsprocedure tegen president Bill Clinton. In aflevering één zien we hoe hij in 1993 aantreedt. Maar president Clinton wordt nog achtervolgd door schandalen die hem tijdens de campagne al teisterden.

Meer over