Film- en tv-tipsMaandag 17 juni

De Volkskrant film- en tv-tips voor maandag 17 juni

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van maandag.

Beeld uit Skiptrace Beeld
Beeld uit Skiptrace

Opium op Oerol

NPO 2, 19.20 uur

Vanaf Terschelling doet presentator Cornald Maas dagelijks verslag van theaterfestival Oerol, met interviews, gasten en reportages. Collega Eva Jinek is als eerste te gast en bekijkt en bespreekt een voorstelling.

Max, een leven in TBS

NPO 2, 20.30 uur

Filmmaker Roy Dames (Foute vrienden) volgt het leven van de 34-jarige ex-gevangene Max. 14 jaar lang zat hij vast met TBS. Max blikt terug op zijn tijd in de gevangenis en maakt een begin aan zijn nieuwe leven.

Minister van Gehandicaptenzaken

NPO 1, 21.15 uur

Op zoek naar iemand om de belangen te verdedigen van alle Nederlanders met een handicap, voeren zes kandidaat-ministers campagne. Tijdens een live-uitzending op 17 juli wordt de winnaar gekozen.

Zomer met Art

RTL 4, 22.30 uur

Start van nieuwe talkshow met Art Rooijakkers. Samen met een wisselende co-presentator (deze week is dat Evi Hanssen) ontvangt hij verschillende gasten. Verslaggevers Bram Krikke en Gwen van Poorten gaan het land in en maken zomerreportages.

Skiptrace (Renny Harlin, 2016)

RTL 7, 20.30-22.40 uur

Politieagent Bennie Chan (Charlie Chan) jaagt met casinocowboy Watts (Johnny Knoxville) op een geheimzinnige onderwereldfiguur – de kapstok voor heerlijk belachelijke actie-slapstick. Zie de knokpartij in de fabriek, waarin Chan zich verdedigt met een enorme matroesjka en de pop bij elke rake klap een nieuwe pop prijsgeeft. Of de nomadenstam in de Gobiwoestijn, die uit het niets Adele’s Rolling in the Deep begint te zingen. Hoe krijg je het verzonnen.

Paul (Greg Mottola, 2011)

Veronica, 20.30-22.35 uur

Aardige mix tussen sciencefictionavontuur en komedie. Er ontstaat iets moois tussen alien Paul en twee Britse bezoekers (Simon Pegg en Nick Frost) van een Amerikaanse scificonventie.

Jurassic World (Colin Trevorrow, 2015)

Net 5, 20.30-22.50 uur

Vierde Jurassic Park-film. Als het parkbestuur van het pas heropende dino-pretpark de controle over het hekwerk verliest en een superdino huishoudt in bezoekersterritoria, begint een vermakelijk spektakel.

Easy A (Will Gluck, 2010)

RTL 8, 20.30-22.30 uur

Goedgebekte tienerkomedie, vrij naar Nathaniel Hawthorne’s The Scarlett Letter. Emma Stone speelt met zichtbaar genoegen muurbloempje Olive, dat op school door een misverstand plotseling de reputatie van slettebak verwerft.

Meer over