Film- en tv-tipsMaandag 12 augustus

De Volkskrant film- en tv-tips voor maandag 12 augustus

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van maandag.

Cary Grant in Suspicion (Alfred Hitchcock, 1941). Beeld
Cary Grant in Suspicion (Alfred Hitchcock, 1941).

Suspicion

Arte, 20.15 uur

(Alfred Hitchcock, 1941) Verliefd worden op Cary Grant is niet altijd even verstandig, zo leert deze degelijke Hitchcock-klassieker. Grant maakt als de gladde Johnnie de mooie Lina (Joan Fontaine) het hof, maar het heeft er alle schijn van dat deze charmeur er een dubbele agenda op nahoudt. Beroemd is de scène waarin hij haar een al dan niet vergiftigd glas melk serveert.

How to Lose a Guy in 10 Days

RTL 8, 20.30 uur

(Donald Petrie, 2003) Aangename romkom. Hij (Matthew McConaughey) wedt dat hij haar in tien dagen verliefd op hem kan laten worden. Zij (Kate Hudson) heeft zo haar eigen plannen.

The Mummy Returns

Net 5, 20.30 uur

(Stephen Sommers, 2001) Archeoloog Rick (Brendan Fraser) strijdt andermaal met de herrezen mummie Imhotep. Waardige opvolger van avonturenfilm The Mummy (1999): lawaaiiger, chaotischer, uitzinniger.

Crouching Tiger, Hidden Dragon

ARD, 01.55 uur

(Ang Lee, 2000) Royale stijloefening, waarin regisseur Lee de traditie van Chinese krijgskunstfilms verbindt met de verworvenheden van Hollywood. De krijgers vliegen door de lucht alsof het doodgewoon is. Winnaar van vier Oscars, waaronder die voor Beste film.

De diva in mij

NPO 3, 20.25 uur

Simone ondergaat een metamorfose onder aanvoering van dragqueens Hoax Lebeau, Lady Galore en Envy Peru. Ze krijgt les in krav maga om zich te leren verdedigen en ze leert een mooie lichaamshouding aan te nemen.

When bridges collapse: The Genoa Disaster

BBC 2, 22.00 uur

Reconstructie van de grootste brugramp ooit in Italië: de instorting van de Morandi-brug in ­Genua op 14 augustus 2018. Hierbij stortten 27 voertuigen in de vallei en vielen 43 doden.

Denkend aan Holland

NPO 1, 22.15 uur

Omroep Max-duo Janny van der Heijden en André van Duin verkennen Nederland vanaf het water, ditmaal over de slingerende rivier de Linge, tussen Geldermalsen en Gorinchem. In Leerdam leert Van Duin glasblazen.

America to me

NPO 2, 22.45 uur

In deze docuserie volgt Steve James leerlingen van de Oak Park and River Forest High School, een eliteschool in Chicago. De school is de Amerikaanse maatschappij in het klein: een etnische, economische en culturele smeltkroes.

Meer over